Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190331 TrueVIS VG2
Dve novi širinski različici tiskalnikov Roland DG TrueVis VG2.
Japonski proizvajalec velikoformatnih tiskalnikov Roland DG je s serijo rešitev TrueVis VG2 predstavil nove tiskalniško rezalne rešitve. Poleg izboljšanih lastnosti zmogljivosti in novih funkcij uporabljajo tudi nova barvila, vodene pa so s pomočjo delovnega sistema Versa Works. Za nadgradnjo in večjo prilagodljivost različnim potrebam so na voljo različni vlagalni in sušilni moduli.

Nove rešitve serije TrueVis VG2 so po navedbah proizvajalca namenjene manj in srednje obsežnim delovnim okoljem, posebej primerne so kot vstopne rešitve za bolj racionalno izvedbo promocijskih aplikacij manjših naklad na zahtevo tiskarn s ponudbo komercialnega tiska. Nove sisteme odlikuje natančnost in tiskovna kakovost z večjim barvnim obsegom in konsistenco. Omogočajo izvedbo grafičnih opravil v enem dnevu, torej tisk, laminacijo in končno uporabo.

Tiskalniki z rezalno funkcijo TrueVis VG2 so na voljo v dveh širinah: 137 cm in 163 cm. Opremljeni so lahko s 4 ali 8 barvnimi kanali. Z uporabo novih barvil TR2 so izpisi odpornejši na raztezanje in vodo v primeru aplikacij tekstilnega tiska. Z dodatnimi barvami, še posebej oranžno, imajo izpisi širši barvni obseg, ki zagotavlja korektno upodobitev tudi posebnih Pantone odtenkov. Nova barvila izpolnjujejo tudi zahteve združljivosti MCS (podjetja 3M) in ICS (podjetja Avery Dennison). Te zahteve so potrjene za procesna barvila CMYK in dodatna Lk, Lc in  Lm. V procesu certificiranja sta še pokrivna bela in oranžna. Izpise lahko po šestih urah sušenja tudi pretiskujemo.

Delovni in hkrati rastrsko procesni sistem Versa Works 6 podpira aktualno različico rastrsko procesnega modula Harlequin Dual-Core-RIP s podporo protokola PDF 2.0 in 64-bitnim procesiranjem podatkov. Uporaba omenjenega sistema z novimi upravljalnimi funkcijami je enostavna, omogoča tudi prilagojeno upravljanje izpisa v primeru okvare brizgalnih šob, s čimer zagotovimo nemoteno in kakovostno konsistentno nadaljnjo produkcijo.

Nov koncept podajalnika materiala iz zvitka v smislu večje natančnosti zagotavlja izboljšane tiskovne in rezalne rezultate. Predvsem je natančnost večja zaradi večje natančnosti namestitve zvitka v podajalni modul.  Po procesu tiska se trak tiskovnega materiala samodejno reže na želen končni format.

S posebej tangencialno zasnovanimi noži je natančnost rezanja zagotovljena tudi na zahtevnejših oziroma težavnejših materialih. Za več rezalne prilagodljivosti, lahko rezanje samodejno vodimo tudi s pomočjo posebnih izpisanih registrskih oznak. 

Z uporabo dodatne opcije krmilnika TUC-4 uporabniki odslej enostavneje prilagajajo stroj različnim načinom tiska, ko sta tisk PVC-etiket in PVC-banerji. Za dosledno upravljanje so namreč potrebne drugačne nastavitve napetosti upravljanja materiala.

Več informacij na www.rolanddga.com.