Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190228 Canon Oce Arizona 1340 GT
Serijo tiskalnikov Océ Arizona 1300 sestavlja šest novih modelov (na sliki model Océ Arizona 1340 GT).
Podjetje Canon je javnosti razkrilo, da na trg postavlja novo serijo ploskih velikoformatnih tiskalnikov Océ Arizona 1300, ki šteje šest modelov.  Namenjeni so srednje velikim delovnim okoljem in grafičnim aplikacijam, kot so velikoformatni tisk panojev, oznak in podobnega. Z novimi tiskalniki se Canon odziva na vse večje potrebe trga po tovrstnih grafičnih aplikacijah. Canon bo nove tiskalnike v živo predstavil v okviru svoje predstavitvene turneje »Canon Industrial Production Solution Fullspeed Tour«. 

Novi tiskalniki serije Océ Arizona 1300 izpisujejo s hitrostjo do 52,8 m2 na uro in so namenjeni delovnim okoljem s potrebo tiska do 15.000 m2 na leto. Na voljo je šest modelov, ki pripadajo različni skupini glede velikosti izpisa. Trije modeli GT (Océ Arizona 1340 GT, 1360 GT, 1380 GT) imajo velikost izpisa  1,25 x 2,5 m, modeli XT (Océ Arizona 1340 XT, 1360 XT, 1380 XT)  pa večjo, to je 2,5 x 3,08 m.

Za zagotovljeno najvišjo stopnjo produktivnosti so so tiskalniki opremljeni z LED-sušilno tehnologijo, ki omogoča, da so tiskalniki ob vklopu za tisk pripravljeni nemudoma. Omogočajo potisk različnih ploskih togih in gibkih materialov, kot so denimo platno, les, ploščice ali steklo. Uporabljajo posebna LED-UV-barvila, ki so po zagotovilih Canona skladna z zahtevami UL Greenguard Gold, zato so tiskovine lahko v uporabo tudi v notranjih prostorih kritičnih okolij, kot so šole, bolnišnice in podobno.  kot dodatna opcija lahko z novimi tiskalniki uporabljamo tudi posebna barvila, kot so svetla cian (Light Cyan (LC)), svetla magenta (Light Magenta (LM)), pokrivna bela, ali pa lakirno sredstvo.

S funkcijo Océ Touchstone lahko uporabniki s sistemi Océ Arizona 1300 enostavno izvajajo teksturne učinke, reliefni tisk in podobno. Možnost odvijanja/navijanja medijev omogoča tudi potisk gibkih materialov.

Nova programska oprema in storitev podpore
Z novo serijo tiskalnikov je Canon najavil tudi novo programsko rešitev Océ Arizona Xpert, ki poenostavlja in avtomatizira upravljanje datotečnih predlog za tisk. Na ta način so datoteke nemudoma ustrezno obdelane in pripravljene za uporabo za tisk vključno za večplastne ali obojestranske aplikacije tiska. Posledično se zviša tudi produkcijska učinkovitost na splošno.

Novost je tudi storite Océ Remote Service, ki podpira novo serijo tiskalnikov. Canon z njo poleg neprekinjenega delovanja sistemov in tehnične podpore želi zagotoviti orodje za bolj optimalno porabo barvil in sledenje temu. Glede na poslovne zahteve se lahko sklenejo različne storitvene možnosti.

Več informacij na www.canon.com.