Durst: Tau 330 RSC E za tisk embalaže in etiket

20190131 durst tau 330 rsc e
Nov kapljični sistem UV-tiska v enem prehodu omogoča malim in srednje velikim podjetjem vstop na trg tiska embalaže in etiket.
Podjetje Durst je javnosti predstavilo nov sistem kapljičnega produkcijskega UV-tiska v enem prehodu, to je Tau 330 RSC E. Namenjen digitalnemu tisku embalaže in etiket ter dostopen malim in srednje velikim podjetjem z željo po vstopu v ta segment tiska.

Odvisno do konfiguracije je nov sistem lahko opremljen z do osmimi barvnimi kanali (CMYK, pokrivna bela, oranžna, vijolična, zelena), s polno dodatno oprema pa zagotovo tiska s hitrostjo do 78 m/min. Na voljo je v izpisni širini 330 mm ali 244 mm in v osnovni različici opremljen s štirimi barvnimi CMYK-kanali in dodatnim pokrivnim belim. Zasnovan je na Durstovi RSC-tehnologiji tiska, ki omogoča tisk ločljivosti 1.200 x 1.200 dpi in brizganje kapljic barvila velikosti le 2 piko-litra. Osnovni model večbarvno izpisuje z največjo hitrostjo 52 m/min, vključno s pokrivno belo. Z uporabo visoko pigmentiranih barvil je znatno zmanjšana poraba teh do kar 20 odstotkov.

Dodatne opcije nadgradnje sistema Durst Tau 330 RSC E so identične modelu Durst Tau 330 RSC: hladilni valji, tisk variabilnih podatkov, zunanji odvijalec in navijalec večjih zvitkov. Za tisk etiket je na voljo tudi poseben dodatni programski delovni sistem, Durst Workflow Label.

Več informacij na www.durst-group.com.