Roland DG z novo rešitvijo tekstilnega tiska

20190131 VersaSTUDIO BT 12
Nov tekstilni tiskalnik Versastudio BT-12 brez (levo) in z dodelavno opcijo (desno).
Skupina Roland DG je javnosti predstavila nov tiskalnik za neposredni tekstilni tisk, ki omogoča personaliziran tisk na bombažni tekstil. Novost se imenuje Versastudio BT-12, namenjen pa je vsem, ki bi radi razširili svojo storitveno ponudbo in vstopili na trg tekstilnega tiska.

V podjetju Roland DG navajajo, da od uvedbe tiskalnika Versacamm SP-300 v letu 2003, beležijo znatno večji interes trga po njihovih kapljičnih rešitvah tiska, s katerimi lahko potiskamo oblačila in različne tkanine. V zadnjem času pa beležijo znatno večje potrebe po tovrstnem personaliziranem tekstilnem tisku.

Nov model tiskalnika Versastudio BT-12 lahko neposredno tiska na tekstil s 50- do 100-odstotno vsebnostjo bombaža. Večbarvni izpis tiskalnika je največjega format A4, s tiskalnikom pa lahko neposredno tiskamo na različne majice, torbe, dekorativne in podobne tekstilne izdelke. Odlikuje ga kompaktna zasnova, ki ima tlorisne zahteve delovanja 399 mm x 760 mm (širina x globina).

Po navedbah Roland DG nov tiskalnik v kombinaciji s programsko upravljano in oblikovalsko opremo Cotodesign omogoča celostno izvedbo naročil tekstilnega tiska.

Vel informacij na www.rolanddg.com.