Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181219 Xeikon 3050
Xeikon 3050 - nov vstopni model tiskalnika za tisk aplikacij stenskih dekoracij, kot so stenske tapete, plakati in podobno.
Podjetje Xeikon je na sejmu Heimtextil 2019 v Frankfurtu (Nemčija) v okviru promocijske kampanje »Walldeco Discovery Solution« premierno predstavil nov vstopni model tiskalnika za tisk aplikacij stenskih dekoracij, kot so tapete in podobno. Nov industrijski sistem digitalnega tiska se imenuje Xeikon 3050 in ga odlikuje podpora raznolikih tiskovnih materialov. V barvni zasnovi predstavlja štiribarvni tiskalniški sistem s hitrostjo izpisa do 300 m²/uro in ločljivostjo do 1200 dpi. Z modularno zasnovo omogoča nadgradnjo v poljubne konfiguracije produkcijske linije z neposrednimi dodelavnimi funkcijami, kar zagotavlja višjo produkcijsko učinkovitost in avtomatizacijo.

Nov vstopni model je zasnovan na uveljavljene sistemu Xeikon CX500, omogoča pa nadgradnjo s številnimi dodelavnimi moduli, kot je denimo modul za neposredno lakiranje, ki tiskovinam zagotavlja atraktiven vizualni učinek in zaščito. Dodamo lahko tudi modul za neposreden razrez zvitkov s pakiranjem, ki so pripravljeni za neposredno odremo. Nov sistem po navedbah proizvajalca zagotavlja dobro barvno stabilnost oziroma konsistentnost izpisov tudi v naknadni reprodukciji. Med drugim ga odlikuje tudi podpora številnih različnih tiskovnih substratov, še posebej obsežen je nabor podprtih netkanih materialov.

Nov sistem je po navedbah proizvajalca glede izpisov tudi skladen z vsemi zahtevami EN 15102 za obvladovanje emisij potiskanih stenskih oblog v notranjih prostorih stavb.

Več informacij na www.xeikon.com.