Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180926 Mimaki TS55 1800
Mimaki TS55-1800 je namenjen aplikacijam tekstilnega tiska.
Proizvajalec digitalnih tiskalniških sistemov Mimaki je predstavil nov termo-sublimacijski tiskalnik Mimaki TS55-1800, ki omogoča visoko zmogljiv tisk v manjši in srednje zahtevni tiskalniški produkciji. Izpisuje v širini 1.8 m z nazivno ločljivostjo 480 x 600 dpi. Zaradi visok optične jakosti barvil omogoča kakovosten tekstilni tisk polnih tonov v enem prehodu pri hitrosti do 140 m²/uro. Zanesljivost tiska zagotavljajo periferni sistemi, kot sto: Mimakijeva tehnološka koncepta Nozzle-Check in Recovery System. Omogoča tudi uporabo Mini-Jumbo-zvitkov.

Z novo rešitvijo Mimaki TS55-1800 želi podjetje Mimaki podpreti širši trg visoko naprednega tekstilnega tiska. Z njim naj bi ponudniki tiska na tekstil lahko razširili poslovanje v segmentu termo-sublimacijskega tekstilnega tiska predvsem na račun izboljšane kakovosti upodobitev pri hitrejši izvedbi, kar je vse bolj pomembno v sodobni tekstilni industriji. Pri tem ključno vlogo igrata hitrost in ločljivost izpisa. Za bolj zahtevne in kakovostne izpise na tekstil v dvojnem prehodu Mimaki v svojih sistemih ponuja koncept naprednega upravljanja, to je Mimaki Advanced Pass System (MAPS4).

Nov tiskalnik podpira tudi daljšo nemoteno produkcijo, saj omogoča uporabo materiala v tako imenovanih Mini-Jumbo-zvitkih, kar z drugimi besedami pomeni neprekinjen tisk na material skupne dolžine do 2500 m. V primerjavi z rezanim materialom ta omogoča tudi do 20 odstotkov cenejšo produkcijo. Za dodatno zanesljivost nemotenega procesa tiska pa skrbita tudi sistema nadzora brizgalnih šob (Nozzle Check) in sistem nadzora nemotene cirkulacije barvila (Recovery-System). Barvila pa so hranjena v 10-litrskih dozirnih posodah.

Več informacij na www.mimakieurope.com.