Trg kapljičnega tiska vreden 100 milijard dolarjev

20180813 inkjet growth smithers pira
Svetla prihodnost kapljičnega tiska je vidna predvsem zaradi brezkontaktnega načinu tiska, kar zagotavlja prilagodljivost z uporabo večjega obsega različnih tiskovnih materialov.
Trg kapljično izdelanih tiskovin po raziskavah agencije Smithers Pira dosegel vrednost 100 milijard ameriških dolarjev. V prihodnjih petih letih napovedujejo 9,4-odstotno letno rast kapljičnega tiska in naj bi bil leta 2023 po napovedih vreden okoli 109 milijard ameriških dolarjev. Nedavno poročilo omenjene agencije je bilo izdelano s pomočjo anket različnih dobaviteljev in tiskarjev v proizvodnji kapljičnega tiska, v bližnji prihodnosti se pričakuje znaten porast uporabe kapljičnega tiska zaradi večje uporabe tega na področju tiska embalaže, knjig in komercialnega tiska.

Svetla prihodnost kapljičnega tiska je vidna predvsem zaradi brezkontaktnega načinu tiska, kar zagotavlja prilagodljivost z uporabo večjega obsega različnih tiskovnih materialov. Zaradi racionalizacije tiska, predvsem tiska na zahtevo, je kapljična tehnologija v izvedbi tudi ekonomsko bolj upravičena in postaja dejanska alternativa analognim tehnikam tiska. Zaradi vse večje uveljavljenosti te tehnologije na trgu proizvajalci investirajo vse bolj v razvoj izpisnih glav, barvila, sušilne sisteme, najbolj pa tiskovne substrate.

S kapljično tehnologijo tiska se vse bolj uveljavlja tudi variabilni način tiska podatkov, kar je ključna prednost v primerjavi z analognimi pristopi, ki tega ne omogočajo.

Več informacij na www.smitherspira.com.