Canon vstopa na trg tiska etiket

20180626 oce labelstream 4000
Canon-ov Océ Labelstream 4000 je bil premierno predstavljen v Poing-u (Nemčija) v hibridni konfiguraciji z enotama za aplikacijo hladne folije in polrotacijskega izsekovanja.
Podjetje Canon je s sistemom Océ Labelstream 4000 ponudilo prvi UV-kapljični sistem digitalnega tiska etiket, s tem pa vstopilo na trg ponudbe rešitev za tisk etiket in embalaže. Nov sistem je rezultat skupnega razvoja podjetij Océ/Canon, FFEI in Edale. Na voljo je v dveh širinskih in hitrostnih različicah, predstavlja pa celostno integrirano digitalno hibridno rešitev.

To pomeni, da sistem Océ Labelstream 4000 poleg avtonomne konfiguracije funkcije tiska iz zvitka v zvitek omogoča tudi neposredno dodelavo (na primer polrotacijsko izsekovanje). Sistem je namreč možno konfigurirati z različnimi integracijskimi možnostmi enot flekostiska, obračanja traku iz zvitka, aplikacije hladne folije, lakirana ali laminiranja. Na ta način je zagotovljena modularna prilagodljivost sistema.

Modularnost sistema Océ Labelstream 4000
Prilagodljivost sistema je zaslediti tudi znotraj njega samega, na voljo sta namreč dve širinski različici 330 mm in 410 mm; in dve hitrostni s hitrostjo tiska 48 m/min in 68 m/min. Z drugimi besedami to pomeni produktivnost tiska od 950 do 1.672 m²/uro.

Poleg dejstva, da sistem uporablja UV-barvila CMYK-barvnega nabora, Océ Labelstream 4000 omogoča tudi uporabo posebnega pokrivnega belega barvila, ki ga po navedbah proizvajalca odlikuje 80-odstotna opaciteta zagotovljena pri tisku v enem prehodu in standardni hitrosti tiska. Operaterji lahko izbirajo med dvema načina upodobitve, s čimer lahko uravnavajo razmerje stroška in kakovosti tiska.

Predstavitev novega sistema Océ Labelstream 4000.

Sistem je zasnovan s kapljičnimi glavami Xaar-2001-UV, ki uporabljajo posebno sivinsko tehnologijo upodabljanja. Te zagotavljajo izhodno ločljivost izpisov 720 x 600 dpi, sivina posamezne brizgane barve pa je zagotovljena z variabilno velikostjo brizganih kapljic. Na ta način je dosežen večji barvni obseg izpisov, večji v primerjavi Gracol-ovim in obsegom laserskega tiska.

Canon se usmerja na nove trge
Nov UV-kapljični sistem tiska etiket omogoča potisk premazanih in nepremazanih papirje, pa tudi belih in prosojnih folij, metaliziranih folij, PP-, PE-, PVC- in POPP-materialov. Prav zato Océ Labelstream 4000 omogoča realizacijo širokega obsega aplikacij, kot so denimo kozmetična embalaža in etikete, embalaža in etikete pijač in parfumov, industrijska embalaža, farmacevtska embalaža in etikete. Posebej namenjen je tisku samolepilnih etiket, tiskamo pa lahko tudi velik del gibke embalaže.

Nov Canon-ov sistem Océ Labelstream 4000 bo javnosti na voljo koncem letošnjega leta.

Več informacij na www.canon.com