Heidelberg Versafire EP za bolj produktivne

20180612 Versafire EP
Model sistema Versafire EP omogoča več aplikativnih možnost, saj omogoča tisk na večji obseg medijev in večji format.
V marcu je podjetje Heidelberg prvič javnosti predstavilo model sistema Versafire EV, zdaj je javnosti na voljo še naprednejši model Versafire EP, ki je zasnovan na platformi različice Versafire CP. Za upravljanje prav tako uporablja uporabniško upravljalni vmesnik oziroma sistem Prinect Digital Frontend (DFE), katerega odlika je intuitivna grafična podoba, ki predvsem poenostavlja samo upravljanje.

Sistem Prinect DFE, ki ga uporabljata oba modela EV in EP, uporablja posebno Heidelbergovo upodobitveno tehnologijo, ki je primerna za obdelavo predlog za ofsetni in digitalni tisk.  Po navedbah proizvajalca je model Versafire EV namenjen tisku bolj kreativnih akcidenčnih aplikacij z uporabo posebnih barv, model Versafire EP pa zadovolji potrebe po akcidenčnem tisku večjega produkcijskega obsega. Slednji je opremljen s štiribarvnim tonerskim sistemom in je evropskemu trgu na voljo od junija letos dalje.

Sistem Versafire EP lahko tiska s hitrostjo 115 ali 135 A4-strani na minuto na materiale gramature vse do 450 g/m2. Avtomatsko umerjanje sistema je namenjeno zagotavljanju barvne konsistence, za obojestransko skladje pa skrbita tako mehansko vodeno upravljanje papirja, kot tudi integriran neposredni modul nadzor in upravljanja skladja. Posebnost novega modela je tudi podpora podaljšanega formata, katerega dolžina v obojestranskem načinu tiska znaša 1.030 mm, v enostranskem pa 1.260 mm.  Tako lahko v enem prehodu tiskamo tudi aplikacije, kot je denimo obojestransko personalizirano potiskan 8-strani letak.

Več informacij na www.heidelberg.com.