Ricoh na trgu z novo serijo strojev Pro C7200X

20180411 Ricoh Pro C7200X
Nova serija digitalnih tiskarskih strojev RicohProC7200X odlikujejo številne izboljšave in novosti.
Podjetje Ricoh je pred mesecem dni javnosti predstavilo novo serijo digitalnih formatnih tiskarskih sistemov Pro C7200X. Naprednejša Pro C7200X (Graphics Arts Edition) je petbarvna in namenjena zahtevnejšemu komercialnemu tisku, osnovna štiribarvna Pro C7200 pa je namenjena manjšim ali internim tiskarnam.

Nova serija strojev je bila predstavljena v nizu dogodkov »The Art of the New 2018«, ki so bili organizirani po celi Evropi. Novi stroji so že na voljo trgu področja EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).

Novosti sistemov serije Ricoh Pro C7200X
Glede na predhodno platformo sistemov serije Pro C7100X je glavna novost oziroma nadgradnja barvna stabilnost izpisov, ki je v novi seriji zagotovljena s samodejno funkcijo umerjanja sistema in neposrednih senzorjev za nadzor barvne kakovosti izpisov. Boljše je tudi obojestransko skladje, ki je prav tako vodeno s pomočjo samodejnih funkcij prilagajanja sistema.V različici X (Ricoh Pro C7200X) je odslej možno tiskati CMYK in dodatno pokrivno belo v enem samem prehodu, kar prinaša dodatne možnosti tiska, torej tiska na barvne medije, in izdelavo tiskovin dodane vrednosti. Novost je tudi možnost uporabe posebnega očem nevidnega tonerja za varnostni tisk, ta se pod UV-svetlobo obarva očem vidno rdeče. Na voljo sta še brezbarvni toner in neon rumen, kar še dodatno poveča oblikovalske možnosti.

Predstavitev nove serije sistemov Ricoh Pro C7200X.

Novi sistemi po besedah proizvajalca zagotavljajo hitrost tiska do 95 strani/minuto (naprednejša različica)oziroma 85 strani/minuto. Omogočajo tisk podaljšanega formata, banerjev, v načinu obojestranskega tiska do dolžine 700 mm, v enostranskem do 1260 mm. Ločljivost izpisov znaša 2.400 x 4.800 dpi, z nazivno hitrostjo tiska pa omogočajo tisk papirjev gramature do 360 m2/h.

Dodelava in upravljanje sistemov
Za nove sisteme so na voljo številne možnosti neposredne dodelave, kot so denimo modul za žično vezavo GBC-E-Wire, vlagalni modul listov podaljšanega formata BDT-Banner-Sheet in zlagalni modul listov podaljšanega formata znamke Plockmatic.

Sistemi so vodeni s pomočjo 17-palčnih zaslonov in upravljalno uporabniškega vmesnika, ki zagotavlja uporabniku prijazno delo. V kombinaciji s strežniškimi sistemi EFI Fiery, GWNX ali Ricohovim Totalflow Print Server R62A so operaterjem na voljo številne napredne funkcije upravljanja tiska.

Več informacij na www.ricoh.com.