Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180313 HP Indigo6900
Novosti so: HP Indigo 6900 (na sliki) in nove funkcije modelov HP Indigo 20000 in 30000.
Podjetje HP je nagradilo ponudbo rešitev za tisk etike tin embalaže, nov je model HP Indigo 6900, modeloma HP Indigo 20000 in 30000 pa so dodane številne nove funkcije. Poleg dodatnih barvnih kanalov za več vizualnih učinkov tiskovin odslej model HP Indigo 20000 omogoča tudi neposredno laminiranje z uporabo funkcije Pack Ready. HP Indigo 30000 prav tako odlikujejo številne nove funkcionalnosti.

Sistem HP Indigo 6900 je digitalni tiskarski sistem, ki je v prvi vrsti namenjen produkciji etiket. Zasnovan je na tisku iz zvitka in omogoča tisk na materiale, kot so: papir, folije in tudi karton. Debelina materialov lahko znaša 12 do 450 mikrometrov, širina pa 340 mm. Ločljivost 8-bitnega upodabljanja znaša 812 dpi, kar je ekvivalentno HD-visoki ločljivosti 2438 x 2438 dpi. Hitrost tiska v 4-barvne načinu upodobitve znaša do 30 m/min, 40 m/min v posebnem produkcijskem načinu (Enhanced Productivity Mode - EPM) in 60 m/min v enobarvnem ali dvobarvnem načinu upodobitve. Nov sistem HP Indigo 6900 v skupnem lahko uporablja do 7 procesnih barv.

Nov sistem HP Indigo 6900 za neskončni tisk etiket predvsem odlikuje opcija uporabe nove funkcije laminiranja Pack Ready, ki je namenjena produkciji bolj odpornih etiket za označevanje živilske embalaže, embalaže gospodinjskih aparatov, embalaže za kemično in farmacevtsko industrijo. Omogoča tudi dodelavo gibke embalaže. Strojno in programsko je novost združljiva tudi z digitalnim tiskarskim sistemom HP Indigo 20000.

Poleg omenjenega nova zasnova metalnih barvil HP Indigo Electro-Ink Silver ponuja izdelavo široke palete metalnih barvnih vizualnih učinkov. Poleg metalnih različic barvil sta na voljo tudi barvili HP Indigo Electro-Ink »Invisible Blue« in »Yellow« za aplikacije varnostnega tiska, saj omogočata tisk očem nevidnih zaščitnih elementov, ki so vidni zgolj pod UV-svetlobo.

Integracija tehnologije HP Indigo GEM zagotavlja celostno produkcijo v enem prehodu (One-Pass). Ta vključuje tudi direktno dodelavo etiket s parcialnim lakiranjem, haptičnimi elementi, folijo, hologrami, mini-teksturo ali laminiranjem.

Z programsko paketno nadgradnjo HP Production Pro se stopnja produktivne učinkovitosti v produkciji etiket in embalaže poveča do petkrat, saj se v prvi vrsti do petkrat poveča zmogljivost rastrsko procesnega dela. Razširijo se tudi zmogljivosti gonilnika Esko Color Engine, s čimer je poleg produkcijske učinkovitosti dosežena tudi višja stopnja prilagodljivosti digitalnega tiska.

Nove funkcije dodane modelu die HP Indigo 30000
HP je predstavil novosti tudi za sistem HP Indigo 30000, sistem digitalnega tiska rezanega formata z mesečnim produkcijskim ciklom do milijon pol formata B2. Namenjen je produkciji zložljive embalaže materialov, kot so: papir, karton, metalizirani, sintetični, prosojni in drugi posebni mediji.

Pomembnejša novost sistema so nove funkcije varnostnega tiska, kot so mikro-besedila in mikro-QR-kode. Funkcije so prilagodljive različnim potrebam končnih uporabnikov in omogočajo tudi personaliziran varnostni tisk.

Sistem HP Indigo 30000 lahko deluje tudi v neposredni povezavi s strojnim modulom Tresu iCoat 30000, ki omogoča neposredno dodelavo zložljive embalaže s funkcijo lakiranja.

Prevzem ponudbe rešitev tiska valovitega kartona
HP je objavil namen prevzema dela poslov podjetja Kiwiplan, ki je ponudnik MIS/MES-programskih rešitev za področje izdelave kartonske embalaže in embalaže iz valovitega kartona. Predvsem bodo z novimi rešitvami bolje0 podprti uporabniki sistemov HP Pagewide C500, saj bo z njimi možno skrajšati/optimizirati proizvodnje čase in stroške.

Sistem HP Pagewide C500 je bil prvič predstavljen na Drupi 2016, letos v začetku leta se pričakuje prva dostava te končnemu uporabniku. Odlikuje ga produkcijska zasnova v enem prehodu s termalno kapljično tehnologijo izpisa (Single-Pass-Thermal Inkjet-Technology). Namenjena je posredni digitalni dodelavi kot alternativa ofsetni laminaciji in neposredni produkciji gibke embalaže kot alternativa klasičnemu fleksotisku. Podpira tako nepremazane, kot tudi premazane papirje, uporablja pa vodno osnovana HP-CV150 barvila brez vsebnosti UV-reaktivnih kemikalij. Prav ta kriterij omogoča izdelavo primarne in sekundarne živilske embalaže.

Več informacij na www.hp.com.