Agfa: Strojne in programske novosti

20180301 Agfa Anapurna h1650i led
Agfa predstavila nov sistem serije Anapurna in programsko orodje za oblikovanje varnostnih aplikacij Fortuna 11.
Podjetje Agfa je nedavno predstavilo nov tiskalniški model serije Anapurna LED, to je Anapurna H1650i LED. Predstavlja manjšega brata modelu Anapurna H2050i LED in omogoča izpis širine 165 cm. Z omenjenim modelom imata skupne funkcionalnosti in prednosti v primerjavi z drugimi konkurenčnimi tiskalniki. Oba omogočata tisk z LED-sušenjem na toge in gibke tiskovne materiale.

Tiskalnik še posebej odlikuje enota UV-LED-sušenja, ki je zasnovana na UV-LED-diodah z zračnim hlajenjem. Prav zaradi omenjenega koncepta sušilnega modula omogoča zanesljiv tisk tudi tanjših in toplotno občutljivejših materialov. Upravljati ga je možno s pomočjo Agfinega delovnega sistema Asanti za tisk oznak in panojev.

Agfa tudi z novostmi varnostnega tiska
Novost v Agfini ponudbi je tudi nova različica programskega orodja za oblikovanje varnostnih aplikacij, to je Fortuna 11. Nov različic odlikuje predvsem prenovljen uporabniški vmesnik z prijaznejšo uporabniško izkušnjo.

Tako kot predhodne različice je rešitev Fortuna 11 zasnovana modularno in je namenjena oblikovanju varnostnih aplikacij in upravljanju varnostnega tiska. Različne zaščitne elemente lahko uporabniki poljubno umeščajo v svoje oblikovne predloge za varnostni tisk, kot so čeki, osebne izkaznice, rojsnti listi, potni listi …

V različici orodja Fortuna 11 je potrebno izpostaviti dve novi funkciji: Live Preview, ki omogoča kakovosten predogled v realnem času v posebnem ločenem vmesniškem oknu, in Smart Stepper, ki deluje v kombinaciji s prej omenjeno funkcijo, omogoča pa enostavno upravljanje zaščitnih elementov in predogled sprememb v realnem času.

Več informacij na www.agfa.com.