Sistem Landa dejansko na poti v Nemčijo


Proizvajalec embalažnih izdelkov Edelmann bo odslej male in srednje obsežna naročila tiskal na novem Landinem sistemu.
Proizvajalec strojev Landa je od Drupe 2012 že večkrat preložil dostavo svojih rešitev. Že v aprilu 2017 smo poročali, da bo podjetje Edelmann s proizvodnjo embalaže pričelo testno uporabljati tiskarski sistem Landa v decembru lani. Na žalost je bila dostava spet preložena, vendar zdaj sistem nanografskega tiska Landa S10 dejansko prihaja v Nemčijo.

Omenjen sistem bo nameščen v februarju v obratu skupine Edelmann Group v mestu Heidenheim (Nemčija). Po besedah kupca so sistem že testirali skupaj s proizvajalcem v Izraelu, rezultati so izjemni, zato pričakujejo, da bo testna produkcija stekla takoj po namestitvi. Za nakup sistema Landa S10 so se odločili predvsem zaradi nanografske digitalne tiskarske osnove, ki omogoča kakovost, hitrost in upravljanje tiska primerljivega ofsetnemu. Še več, omogoča tudi prednosti, ki jih ponuja digitalni tisk.

Z nakupom sistema Landa S10 v podjetju Edelmann verjamejo, da so investirali v prihodnost poslovanja, s katero bodo spremenili pravila igre na trgu. Predvsem prednosti vidijo v izjemni hitrosti tiska primerljivi ofsetnim tiskarskim strojem brez uporabe in stroška izdelave tiskarskih plošč ter brez makulatur in s tem vezanih stroškov izmeta. Sistem omogoča potisk večjega obsega materialov, poleg kartona in papirja tudi folije. Poleg funkcij klasičnega tiska omogoča tudi digitalne, to je denimo variabilni tisk podatkov, kar odpira nove poslovne možnosti tudi za odjemalce tovrstnih tiskovin.

Seveda v podjetju Edelmann še nimajo večjega obsega uporabniških izkušenj, v začetni testni fazi bodo z novim sistemom tiskali predvsem zložljivo embalažo, raziskali pa bodo tudi druge možnosti.

Več informacij na www.landanano.com.