Fuji Xerox predstavil tiskarski sistem Iridesse

20171214 Iridesse Production Press
Nov digitalni produkcijski tiskarski sistem Iridesse Production Press.
Fuji Xerox je v novembru javnosti predstavil nov digitalni produkcijski tiskarski sistem Iridesse Production Press, ki je njihov prvi sistem s šestbarvnim tiskom v enem prehodu. Po besedah proizvajalca lahko sistem poleg procesnih CMYK uporablja tudi posebne odtenke suhega tonerja HD EA, tudi srebrnega, zlatega, brezbarvnega in pokrivnega belega.

Sistem je zasnovan na laserski upodobitveni tehnologiji, ki v finem načinu upodobitve zagotavlja izpise ločljivosti 2,400 dpi. Kot produkcijski tiskalnik pa omogoča tisk hitrosti do 120 m/min na papirje gramature vse do 400 g/m2.

Sistem je posebej primeren za aplikacije tiska na zahtevo, številčnih manjših in tudi večjih naklad. Z njim bodo tiskarji predvsem bolj prilagodljivi trgu, tiskovinam pa bodo lahko z atraktivnostjo in možnostjo personalizacije dodali vrednost.

Video predstavitev sistema Iridesse Production Press.

CMYK suhi tonerji so zasnovani na tehnologiji HD (high Definition) EA, kar po besedah proizvajalca zagotavlja vsebnost najbolj finih delcev tonerja na svetu. Odlika HD EA tonerjev je fiksacija pri nizki temperaturi, kar omogoča nanos tudi do 6 barv na papir v enem prehodu.

Omenjen nov produkcijski sistem Iridesse Production Press lahko kadarkoli neposredno nadgradimo tudi z dodelavnimi strojnimi moduli, kot so: Fuji Xerox Finisher D6 s funkcijo broširane vezave, stranskim rezalnikom Fuji Xerox Trimmer D2 in zgibalno rezalnim modulom Fuji Xerox SquareFold Trimmer D1.

Več informacij na www.fujixerox.com.