Duralink: Memjet ponuja novo brizgalno tehnologijo

20171013 Duralink Memjet
Nova izpisna glava deluje s petkratno redundanco na šobo.
Podjetje Memjet je razvilo novo tehnološko kapljično platformo Duralnik. Sestoji se iz nove brizgalne glave (na sliki desno spodaj), ki je del brizgalnih modulov (na sliki levo zgoraj), ki so lahko številčno različno kombinirani in v širino poljubno vzporedno vezani.

Po besedah proizvajalca novo kapljično platformo odlikujejo izpisne glave z dolgim življenjskim ciklom, trajno obstojna barvila, možnost širine izpisa do 2,5 metra in več različic brizgalnih modulov. Namenjena je kapljičnemu produkcijskemu tisku akcidenčnih, embalažnih in drugih industrijskih opravil.

Posebnost novih brizglanih glav je petkratna redundanca na šobo, kar v praksi pomeni, da je vsaka izpisna točka upodobljena s petimi šobami. Ena izpisna glava vsebuje več kot 70.400 brizgalnih šob. Posebnost so tudi posebna barvila (CMYK), ki tem zagotavljajo daljši življenjski cikel. Izdelana so na vodni osnovi (v 70-odstotnem deležu), lar zagotavlja okolju prijaznejši tisk. Po potrebi izdelajo tudi posebne odtenke.

Modularnost platforme zagotavlja prilagodljivost različnim aplikacijam, saj je te moč združevati v širino od 220 mm do vsega 2500 mm. Omogočajo hitrost tiska 74,5 m/min pri ločljivosti 1.600 x 1.585 dpi in 203,6 m/min pri ločljivosti 1.600 x 580 dpi. Velikost kapljic barvila pri frekvenci brizganja 15,5 kHz po besedah proizvajalca znaša zgolj 2,2 pikolitra.

Več informacij na www.memjet.com.