Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170831 Fujifilm Acuity15
Nov UV-tiskalnik Acuity 15.
Podjetje Fujifilm je nedavno nadgradilo svojo serijo ploskih velikoformatnih UV-tiskalnikov Acuity z vstopnim modelom Acuity 15. V primerjavi s tiskalniki serije 20 in 30 je tudi cenejši, omogoča pa tisk hitrosti do 23 m2/uro.

Po besedah proizvajalca omogoča potisk gibkih in togih materialov debeline do 50,8 mm. Tiskovni medij je na tiskalno mizo učvrščen z vakuumom. Predvsem je namenjen vse, ki želijo vstopiti na področje velikoformatnega UV-tiska oziroma tiste, ki iščejo alternativo za klasični akcidenčni, velikoformatni in industrijski tisk vse manjših naklad. Primeren pa je seveda tudi za tiste bolj produkcijsko zahtevne, ki želijo predvsem volumensko razbremeniti svoje že obstoječe velikoformatne sisteme, zlasti v izdelavi poskusnih odtisov, prototipnih primerkov in tisku toplotno občutljivih materialov.

Za tiskalnik Acuity 15 so na voljo barvila znamke Uvijet KN in Uvijet KV, slednja so namenjena tisku na toplotno občutljivejše substrate. Obe različici barvil sta na voljo v konfiguracijah CMYK z dodatno pokrivno belo.

Več informacij na www.fujifilm.com.