Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170821 Xeikon PX3000
Sistem digitalnega tiska Xeikon PX3000 je prva UV-kapljična tiskarska rešitev, ki je zasnovana na platformi Xeikon Panther.
Na sejmu Labelexpo Europe 2017 (25. do 28. september, Bruselj (Belgija)) bo skupina Flint Group predstavila različne rešitve za produkcijo etiket in embalaže. Oddelki skupine Flexographic Products, Narrow Web in Digital Solutions (Xeikon in Thermo-Flexx) bodo združili moči in se predstavili na skupnem razstavnem prostoru. Xeikon je del skupine že od leta 2015, trenutno v ponudbo vpeljujejo novo inovativno tehnološko platfromo Panther, ki je zasnovana na tehnologiji suhega tonerja. Premierno bodo predstavili sistem digitalnega tiska Xeikon PX3000, ki je prvi UV-kapljični sistem zasnovan na omenjeni novi platformi. Skupina Flint Group bo v hali 5 na razstavnih prostorih C25 do 28.

Oddelek Flexographic Products skupine Flint Group nbo predstavil rešitve produkcijske linije za obdelavo plošč Nyloflex, vključno s fleksotiskarksimi rokavi in adapterji Rotec. Kot novost v ponudbi rešitev serije Nyloflex, bo predstavljen nov Nyloflex Xpress termalni razvijalni sistem. Posebnost tega je poseben razvijalni valj Nyloflex Developer Roll, ki zvišuje stopnjo učinkovitosti in okolju prijazne produkcije.

Objavili bodo tudi patentiran nov koncept Rotec Eco Bridge, ki je namenjen fleksotiskarksi produkciji, konkretno postopku enostavne in hitre menjave tiskarskih form. Ta po besedah proizvajalca zmanjša porabo zraka na stroju tudi do 90 odstotkov, hrup pa do 30 odstotkov.

Oddelek Narrow Web bo predstavilo aktualne inovacije na področju nizkomigracijskih tiskarskih barv, posebeno pozornost bodo namenili novim UV-LED-tiskarskim barvam Eko-Cure Ancora.

Evropska premiera – novi Xeikon PX3000
Posebej zanimivo predstavitev pa pripravlja oddelek Digital Solutions, ki bo predstavilo novo tehnologijo Xeikon Panther, ki je zasnovana na tehnologiji suhega tonerja. V okviru te bodo premierno predstavili konkretno rešitev, to je sistem Xeikon PX3000, prvi UV-kapljični tiskarski sistem zasnovan na omenjeno novi tehnološki platformi. Omogoča izpis ločljivosti 600 dpi in je namenjene tisku samolepilnih etiket za uporabo v medicini in kozmetiki. Tehnologija suhega tonerja se vse bolj uporablja v produkciji tiskanih aplikacij oziroma embalaže, ki so glede barv varna tudi v neposrednem stiku s živili.

Na področju Thermo-Flexx-sistemov bodo poleg programskih rešitev partnerskega podjetja Hybrid Software za vzpostavitev avtomatiziranega delovnega sistema priprave predstavili tudi:
  • osvetljevalko plošč Thermo-Flexx 48 s podporo plošč v formatu največ 900 x 1200 mm, katere del je tudi posebna miza Flextray, ki omogoča samodejno upravljaje plošč. S standardno izhodno ločljivostjo 2540 dpi je namenjena aplikacijam tiska gibke embalaže in zložljive embalaže.
  • osvetljevalko plošč Thermo-Flexx 30, ki jo odlikuje poseben hibridni boben, ki omogoča osvetljevanje poliestrskih fleksotiskarskih plošč in z jeklom ojačane knjigotiskarske.

Več informacij na www.flintgrp.com in www.xeikon.com.