Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170817 Konica Minolta Accurio Press C6100 C6085
Podjetje Konica Minolta je trgu predstavilo dva nova barvna produkcijska sistema digitalnega tiska serije AcurioPress.
Konica Minolta je predstavila dva nova vstopna modela za digitalni produkcijski tisk serije AccurioPress. To sta model AccurioPress C6085 s hitrostjo tiska 85 DIN A4-strani/minuto in zmogljivejši AccurioPress C6100 s hitrostjo 100 DIN A4-strani/minuto.

Oba modela sta vstopna in sta namenjena vsem, ki željo vstopiti na trg ponudbe storitev digitalnega tiska. Primerna sta za tiskarne, ki željo razširiti svoje kapacitete in nadgraditi ponudbo v digitalni smeri tiska. Z njima lahko tiskamo redno tudi večje količine. Oba sta programsko opremljena s konceptom ColorCare, ki intervalno avtomatizira umerjanje barvni izpis in obojestransko skladje tega, omogoča pa tudi enostavno in avtomatizirano izdelavo barvnih opisov. Oba modela sta podprta tudi s Konica Minoltinim programom razvoja poslovanja Digital1234 in programom vzdrževanja ter podpore.

Ker sta oba modela popolna avtomatiziran v smeri barvnega vodenja, za upravljanje tiska ne potrebujemo posebnih znanj, v tisku pa je na ta način zagotovljena konsistentna gradacija in obojestransko skladje. Omogočata kakovosten tisk na različne tiskovne substrate gramature od 52 g/m² do 400 g/m². Kot dodatni opciji sta na voljo obdelava oziroma tisk na strukturirane papirje in kuverte s PVC-okencem. Uporabljata poseben Simitri-HD-E-toner, ki zagotavlja naravno teksturo izpisa, ki je na pogled primerljiv ofsetnemu odtisu. Njegova posebnost oziroma prednost je fiksiranje pri nižjih temperaturah.

Sistem AccurioPress C2070 prejel Fogrin certifikat
Nedavno predstavljen zmogljiv sistem barvnega digitalnega tiska AccurioPress C2070 s pridobljenim Fogrinim certifikatom in uspešno izvedenimi serijami testov dokazuje, da tiska z izjemno upodobitveno kakovostjo in konsistenco. Certifikat je sistemu dodeljen neodvisno od upravljalnega sistema, torej sistema EFI Fiery, CREO ali Konica Minolta.

Sistem Konica Minolta AccurioPress C2070P je v seriji Fogrinih testih moral simulirati različne pogoje tiska, vključujoč standardno obdelavo podatkov skladno s protokolom PDF/X. Pri tem je moral zadostiti kriterijem barvne natančnosti in konsistence, ponovljivosti tiska, skladja, obstojnosti izpisov na drgnjenje in tudi energijski učinkovitosti.

Več o sistemu AccurioPress C2070 smo že pisali tukaj.

Več informacij na www.konicaminolta.si.