Rastoči trg tekstilnega tiska

20170710 multi plot textile day
Podjetje Multi-Plot Europe je na dogodku »Textile Day – Dan tekstila« predstavilo aktualne rešitve tekstilnega tiska in sorodne tehnologije prihodnosti.
Konec junija letos so se vabilu na dogodek podjetja Multi-Plot Europe odzvali številni interesenti tekstilnega tiska. Na dogodku »Textile Day – Dan tekstila« so gostje lahko spoznali novosti, razvoj in smernice digitalnega tekstilnega tiska.

Del dogodka so bile številne delavnice s predstavitvami digitalnega tekstilnega tiska v živo. Obiskovalci dogodka so lahko na enem mestu vzpostavili dialog s številnimi strokovnjaki in spoznali različne aplikativne možnosti tovrstnega tiska. Digitalni tekstilni tisk je namreč en bolj rastočih področij trga, omogoča prilagodljivost izvedbe v največji meri s podporo širokemu obsegu tiskovnih materialov. V tržnih kampanjah je predvsem hitro odziven in enostaven v izvedbi.

Tehniki podjetja Multi-Plot so celostno predstavili izvedbo sublimacijskega tiska tudi s predstavitvijo v živo in uporabo tiskalnika Mimaki TS300P-1800. S posebnimi sublimacijskimi barvami so tiskali na substrat Jet-X, sušili pa z enoto Heat Jet 71 Pro1. Vzporedno so predstavili tudi upravljanje tiska in obdelavo predlog za tisk z rastrsko procesno opremo Ergo Soft Rip15. Za obdelavo posebnih aplikacij so predstavili tudi povezljive programske rešitve Studio Print, Poster Print in Tex Print.

Predstavljena je bila tudi nova tehnika tekstilnega tiska, to je sublimacijska fuzija, Sublifusion. Omogoča direktni potisk materialov, kot so bombaž, viskoza, mešane tkanine in steklena vlakna. Končni izdelki oziroma izpisi so obstojni na pranje in drgnjenje, so zračni in prijetni za nošenje. Uporablja vodno osnovana barvila, zato je okolju prijaznejša tehnologija tekstilnega tiska.

Več informacij na www.multiplot.de.