Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170705 Screen L350UV
Screen Truepress Jet L350UV+ znamke Screen je namenjen visoko zmogljivemu in produkcijskemu tisku etiket.
Podjetje Screen je javnosti razkrilo dva nova sistema digitalnega tiska etiket in živilske embalaže. Prvič uradno bosta predstavljena na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2017 (25. do 28. september 2017, Screenov razstavni prostor 9B30). Oba, Truepress Jet L350UV+ in Truepress Jet L350UV+LM, sta v osnovi UV-kapljična tiskalnika.

Uporabljata posebna nizkomigracijska barvila z nizko prepustnostjo in poseben mehanizem izpiranja dušika s pomočjo katerega se omenjena UV-barvila hitreje in učinkovitejše sušijo. Posledično se po besedah proizvajalca izboljšajo tudi migracijske lastnosti, imajo tudi manj oddajajočega vonja. Odlikujejo ju tudi številne napredne funkcije, ki so bile posebej razvite za upravljanje tiska etiket.

Oba sistema omogočata tisk hitrosti do 60 m/min in zagotavljata izpise večjega barvnega obsega z uporabo 6 barvnih kanalov: posebnega oranžnega, procesnega cian, magenta, rumenega, črnega in dodatnega pokrivnega belega. Z dodatnim posebnim hladilnim valjem omogočata tudi zanesljiv tisk na toplotno občutljivejše in tanjše tiskovne materiale. S sistemom Truepress Jet L350UV+LM lahko denimo tiskamo srajčke plastenk in podobno, kar omogoča nadgradnjo obstoječe ponudbe tiskarjev z novimi aplikativnimi možnostmi.

Nova sistema sta bila razvit kot odgovor na raznolikost zahtev potrošnikov glede raznolikost tiskovnih substratov in tiska na zahtevo upoštevajoč vse varnostne vidike živilske embalaže za zaščito hrane. Omogočata namreč uporabo širokega obsega medijev in sta namenjena racionalni produkciji tiskalniških opravil manjših in srednje velikih naklad.

Več informacij na www.screeneurope.com.