Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170606 Agfa Jeti Tauro LED
Agfa je na Fespi predstavila več UV-tiskalnikov, med njimi tudi nove modele.
Paradni konj velikoformatnih Agfinih UV-tiskalniških sistemov je Jeti Tauro H2500 LED. S širino izpisa 2,5 metra, tehnološko hibridno UV-kapljično zasnovo tiska in integriranim sistemom upravljanja zvitkov materiala omogoča potisk gibkih in togih materialov, tudi valovitega kartona. Na Fespi je bila prvič predstavljena LED-različica sistema Jeti Tauro, ki ga odlikujejo predvsem nižjih stroški obratovanja zaradi višje energijske učinkovitosti.

Skupina Agfa Graphics je poleg omejene nove različice tiskalnika Jeti Tauro predstavila tudi druge UV-tiskalniške modele z LED-sušenjem, med njimi nove modele: Jeti Ceres RTR3200 LED, Jeti Mira 2732 HS LED in hibridni tiskalnik Anapurna H3200i LED.

Vsi tiskalniki so vodeni s pomočjo avtomatiziranega delovnega sistema Workflow Software Asanti proizvajalca Agfa Graphics. Ta predvsem avtomatizira in optimizira procese priprave, tiska in dodelave v produkciji oznak. Osnovna različica zagotavlja nekaj funkcij avtomatizacije, barvnega upravljanja, pregledovanja dokumentov, v ta namen ima definiranih tudi nekaj procesnih predlog. Asanti 3.0 omogoča tudi integracijo v različne druge delovne sisteme neodvisnih proizvajalcev.

Posebna predstavljena novost je bil tudi tiskalnik za izdelavo gibkih označb, to je robusten termosublimacijski tiskalniški sistem Avinci DX3200, ki izpisuje s šestimi barvnimi kanali.

Več informacij na www.agfagraphics.com.