Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170605 canon varioprint i200
Kapljični sistem Varioprint i200, manjša različica modela i300, zapolnjuje vrzel med tonerskim modelom Imagepress C10000VP in kapljičnim Varioprint i300.
Podjetje Canon je nadgradilo serijo rešitev Varioprint i z modelom Varioprint i200, to je kapljični produkcijski sistem tiska na pole z največjo hitrostjo tiska 200 A4-strani/minuto. Predstavlja manjšo različico v februarju 2015 predstavljenega modela Varioprint i300, zapolnjuje pa vrzel med modeloma C10000VP (tonerski s hitrostjo tiska 100 strani/min.) in Varioprint i300 (kapljični s hitrostjo tiska 300 strani/min). Novemu sistemu pripada tudi prenovljen kontrolni vmesnik Prismasync Controller (v5).

Nov model je po besedah proizvajalca namenjen tiskarjem z manjšim volumnom produkcijskega tiska. Zaradi identičnega kontrolnega vmesnika Prismasync Controller (v5) je nadgradljiv v različico i300. Omenjen vmesnik obdeluje PDF-podatke v izvorni kodi, zato je učinkovitost obdelave in produkcije največja možna. Kontrolni vmesnik aktualne 5. različice ponuja tudi boljšo podporo in povezavo z ostalimi Prismasync-sistemi oziroma modeli tiskalnikov serije Imagepress in družine Varioprint-6000. Na ta način je enostavnejša predvsem povezava teh v enoten centralno voden delovni sistem.

Model tiskalnika Varioprint i200 uporablja identična patentirana barvila, brizgalne glave in tehnologijo upravljanja papirja, kot zmogljivejša različica i300. Tiskamo lahko na širok obseg medijev: premazane, nepremazane in namensko kapljične. Optimiziran sistem upravljanja materiala omogoča potisk tudi listov manjšega formata in v naprej izsekanih medijev.

Model produkcijskega tiskalnika Varioprint i200 bo po besedah Canona na boljo letos v juniju.

Več informacij na www.canon.com.