Azon Matrix: Platforma za industrijski tisk

20170810 azon uv matrix
Različica sistema Azon UV-LED Matrix.
Azonprinter, uveljavljeni proizvajalec digitalnih kapljičnih sistemov, je na letošnji Fespi premierno predstavil platformo za industrijski tisk, to je Azon Matrix. Ta omogoča tisk v višino do 200mm, z uporabo posebnega adapterja Azon rotax pa lahko potiskamo tudi predmete valjaste in stožčaste oblike.

Rešitve serije Azon Matrix so na voljo z izpisnimi mizami različnih velikosti: S, M in L oziroma 700 mm x 1900 mm, 700 mm x 2500 mm in 1200 mm x 3300 mm. Na voljo pa so še zmogljivostne različice DTG, DTS in UV-LED Matrix, ki vse omogočajo tisk na materiale, kot so: PET, ABS, polikarbonat, TPU, les, kamen, steklo, platno, keramika, aluminij, usnje in različne tkanine (svila, bombaž, denim in poliester).

Sistemi Azon Matrix uporabljajo nova barvila TurboJet v konfiguraciji CMYK + pokrivna bela + brezbarvno sredstvo visokega površinskega sijaja. Omenjena barvila in sredstva so v dozirnih posodah kapacitete 500 ml. Debelina tiskovnega materiala/predmeta je samodejno zaznana z dvojno kontrolo, kar odpravlja možnost poškodb izpisnih glav. Za gibke in tanjše tiskovne materiale je na voljo tudi vakuumsko upravljanje, zanesljivo sušenje je lahko zagotovljeno tudi z UV-LED sušilno enoto. Sistemi izpisujejo z ločljivostjo 2880 dpi.

Več informacij na www.azonprinter.com.