Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Z novo nadgradnjo tekstilnega tiskalnika Tx300P-1800 in Tx300P-1800B je v enem sistemu omogočena uporaba pigmentnih ali sublimacijskih barvil.
Podjetje Mimaki bo od poletja letos za svoja tiskalnika Tx300P-1800 in Tx300P-1800B ponujalo možnost nadgradnje s hibridnim sistemom barvil. Z njim tiskalnika postaneta hibridna za aplikacije tiska s pigmentnimi ali sublimacijskimi barvili. Za vse uporabnike novost prinaša več prilagodljivosti in enostavnejšo realizacijo omenjenih aplikacij.

Podjetje Mimaki za področje tekstilnega tiska ponuja sublimacijska, disperzijska, tekstilna pigmentna, reaktivna in kislinska barvila. To je 5 tipov barvil, ki jih je običajno potrebno uporabljati ločeno v različnih tiskalniških sistemih. Z aktualno hibridno novostjo je tiskalnika Tx300P-1800 in Tx300P-1800B možno nadgraditi za sočasno uporabo tekstilnih in sublimacijskih barvil. Ta se v digitalni velikoformatni tekstilni tiskarski produkciji tudi najpogosteje uporabljata. Tekstilno pigmentno barvilo TP400 (vsebuje topilo, pigment in vezivo) se lahko uporablja za potisk bombažnega in lanenega tekstila, sublimacijsko barvilo SB420 pa denimo za poliestrsko, za katerega je toplotno sušenje, ki ga zahtevajo tekstilna pigmentna barvila, delikatno. Po besedah proizvajalca obe barvili po tisku ni potrebno dodatno obdelati z vodo ali paro.

Z nadgradnjo tiskalnik Mimaki Tx300P-1800 lahko neposredno izpisuje na naravne in umetne materiale s hitrostjo do 66 m²/h. Tiskalnik Tx300P-1800B uporablja še dodaten transportni trak, ki zagotavlja nemoten tisk raztegljivih materialov.

Več informacij na www.mimaki.com.