Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170309 canon oce colorado 1640
Canon Europe je predstavil Océ Colorado 1640, prvi 64-palčni tiskalnik z role na rolo širokega formata, ki gradi na novi tehnologiji Canon UVgel.
Tehnologijo UVgel je Canon razvil za zagotavljanje neprimerljive storilnosti, ujemajoče se z odlično kakovostjo izpisov na širokem naboru medijev za čim večjo vsestranskost aplikacij. Océ Colorado 1640, ki ga odlikuje UVgel, je bil izdelan po najvišjih industrijskih standardih za zadovoljevanje zahtev najbolj obremenjenih produkcijskih okolij v podjetjih vseh velikosti, saj omogoča izdelavo grafik širokega formata v velikih količinah v kratkih časovnih obratih, ki jih zahtevajo stranke.

Mark Lawn, direktor skupine za grafiko in komunikacije v podjetju Canon Europe, je povedal: »Povpraševanje po grafičnih aplikacijah velikega formata je v razcvetu in grafični proizvajalci si želijo narediti več ter izkoristiti priložnosti za rast. Doslej so morali sklepati tehnološke kompromise glede hitrosti, kakovosti in izbire medijev. S predstavitvijo tiskalnika Océ Colorado 1640 s tehnologijo UVgel Canon prinaša optimalno ravnovesje kakovosti, storilnosti, avtomatizacije, obsega uporabe ter operativnih stroškov. Novi tiskalnik na novo definira meje tiskanja z role na rolo, kar grafičnim proizvajalcem omogoča razvoj s širitvijo svojih zmogljivosti in z iskanjem novih priložnosti za prihodke.«

Prebojna storilnost
Novi Océ Colorado 1640, hitrejši kot katerikoli drugi tiskalnik v tem segmentu, saj nudi hitrost tiskanja 159 m2/uro za aplikacije, kot so oglasni panoji ali zunanji transparenti, nudi ponudnikom tiskalniških storitev neprimerljivo raven storilnosti. Celo pri najvišjih ravneh kakovosti notranjih aplikacij s posnetki od blizu deluje tiskalnik s hitrostjo 40 m2/uro.

Črnilo Canon UVgel se v trenutku pritrdi ob stiku s podlago, kar se odraža v visoko nadzorovanih in natančno postavljenih pikah z minimalnim povečanjem. Z zmanjšanjem širjenja črnila in zlivanja na mediju je mogoče zahtevano količino črnila natisniti v vsakem prehodu, kar prinaša bogate, intenzivne slike pri izjemnih hitrostih.

Koncept tehnologije UVgel.

Najsodobnejši sistem sušenja črnil pri nizkih temperaturah LED-UV se premika neodvisno od tiskalniškega nosilca. To omogoča enotno sušenje UV po tiskanju, kar še dodatno prispeva k hitrosti in h kakovosti tiskanja. Posušeni izpisi UVgel so suhi v trenutku in pripravljeni na končno dodelavo ali laminiranje, kar je popolno za podjetja, ki opravljajo naloge, ki zahtevajo hiter obrat in namestitev.

Storilnost je še dodatno povečana s konfiguracijo dveh rol tiskalnika Océ Colorado 1640, kar ponudnikom tiskalniških storitev omogoča sprotno preklapljanje med dvema vrstama in velikostma medijev za hitro izdelavo mešanih aplikacij.

Izjemna kakovost
Océ Colorado 1640 prinaša izjemno kakovost slike in ponovljivost, izpis za izpisom. Natančna, v trenutku pritrjena pika UVgel prinaša ostre slike z minimalnim povečanjem pik in praktično brez neželenega pršenja, medtem ko stabilna, visoko nadzorovana pika zagotavlja izjemno barvno konsistenco na celotnem področju.

Tiskalniške glave Canon UVgel vključujejo patentirano stalno spremljanje šob z uporabo zvočnega vzorčenja za zaznavo in popravljanje slabo učinkovitih šob, kar praktično odpravi bele črte. To omogoča tiskanje brez nadzora in zmanjšuje odpadke, nastale pri tiskanju.

Kot pri vseh tiskalnikih z role na rolo je pomemben dejavnik pri kakovosti tiskanja in možnostih uporabe natančnost, s katero tiskalnik premika medije. Težko, robustno ohišje tiskalnika, trdnost, vodilna v svojem razredu, ter industrijske komponente zagotavljajo stabilnost rokovanja z mediji. Sistem uporablja tudi optično povratno zanko, ki nenehno spremlja premike medijev in, če je treba, samodejno popravi naslednji korak.

Širok nabor aplikacij
Océ Colorado 1640 je primeren za podjetja, ki izdelujejo tako notranje kot zunanje aplikacije, vključno s plakati, transparenti, z napisi, z gradivi za prodajna mesta, oglasnimi panoji, okenskimi grafikami, nalepkami in s stenskimi oblogami.

UVgel je nizko toplotni postopek, ki uporablja sušenje LED, kar zagotavlja minimalno popačenje medijev in razširja nabor podlag za tiskanje, vključno s tankimi in na toploto občutljivimi mediji. Poleg tega črnilo UVgel ne vsebuje vode, kar pomembno zmanjša izbokline na medijih in izboljša doslednost glede dimenzij.

Črnilo UVgel reproducira velik barvni razpon, ki je primerljiv z ekološkimi topnimi črnili, vendar z okoljskimi in varnostnimi lastnostmi črnil z lateksom in UV. Izpisi UVgel so trajni, obstojnih barv in visoko odporni na obremenitve, značilne za uporabo na prostem. Obenem so izpisi brez vonja in brez VCL-ja, s čimer izpolnjujejo najvišje okoljske standarde za občutljivo uporabo v notranjih prostorih.

Pospešena donosnost naložbe
Océ Colorado 1640 je oblikovan za delovanje z nizkimi skupnimi stroški, kar pospeši donosnost naložbe. Tehnologija Canon UVgel zmanjšuje porabo črnila za do 40 odstotkov v primerjavi s konkurenčnimi tehnologijami, zahvaljujoč bolj učinkovitemu načinu brizganja črnila, kar pomembno zmanjša vzdrževanje črnila in odstranjuje potrebo po optimizatorjih.

Funkcija avtomatizacije v tiskalniku za do tretjino zmanjša čas rokovanja upravljavca v primerjavi s konkurenčnimi tehnologijami, na primer z namestitvijo edinstvenega sistema medijev z dvema rolama, kar skrajša čas, potreben za nalaganje medijev. Industrijsko oblikovanje je usmerjeno v zagotavljanje najbolj učinkovitega delovanja z minimalnim vzdrževalnim posredovanjem.

Mark Lawn zaključuje: »S tiskalnikom Océ Colorado 1640 Canon prinaša korenito inovacijo na področje tiskanja z role na rolo ter ponuja ponudnikom tiskalniških storitev izdelavo tako manjših količin po dostopnih cenah kot resnično produkcijsko tiskanje s hitro povrnitvijo donosnosti naložbe. Tudi ponudnikom tiskalniških storitev, ki že upravljajo velike količine, nudi edinstveno vsestransko tehnologijo po dostopni ceni.«

»Za širok nabor napisov in grafičnih nalog predstavlja tehnologija UVgel ključ do odpiranja novih potencialov v smislu storilnosti in nabora aplikacij, kar jim daje zmogljivo platformo za dobičkonosno širitev.«

Tiskalnik Océ Colorado 1640 bo v regiji EMEA prvič javno predstavljen na sejmu FESPA 2017 v Hamburgu, ki bo potekal od 8. do 12. maja 2017.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je za regijo EMEA zadolžena podružnica družbe Canon Inc., vodilnega ponudnika tehnologij in storitev za upodabljanje ter ene izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih blagovnih znamk na svetu. Canon Europe je navzoč v približno 120 državah, zaposluje okrog 19.000 ljudi v regiji ter prispeva približno tretjino Canonovih svetovnih prihodkov letno.

Canon, ustanovljen leta 1937, je zadnjih 80 let vodilno ime na področju upodabljanja in je zavezan pomagati ljudem pri nenehnem predstavljanju, kaj je mogoče doseči z upodabljanjem. Od fotoaparatov do komercialnih tiskalnikov, od poslovnega svetovanja do zdravstvenih tehnologij – Canon z inovacijami na področju upodabljanja bogati življenja in poslovanje podjetij.

Canon krepi pozitivno moč tehnologije in storitev za upodabljanje. Z zagotavljanjem družbenih in okoljskih prednosti prek naših zaposlenih in izdelkov dokazujemo svojo zavezanost filozofiji Kyosei: živeti in delati skupaj za splošno dobro.

Dodatne informacije o podjetju Canon Europe so na voljo na: www.canon-europe.com

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.

Objave družbe Canon CEE lahko spremljate tudi na profilu na LinkedInu:
https://www.linkedin.com/company/canon-cee