Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170301 Xeikon 9800
Xeikon 9800 je paradni konj Xeikona za področje varnostnega tiska.
Podjetje Xeikon je na letošnjem dogodku Hunkeler Innovation Days v Luzernu (Švica) predstavilo sistem obojestranskega digitalnega tiska v enem prehodu, Xeikon 9800, kot vodilno rešitev za področje varnostnega/zaščitnega tiska.

Kot novost so predstavili novo individualizirano obdelavo podatkov za tisk individualiziranih vstopnic na poseben zaščitni papir proizvajalca Drewsen. Za neposredno dodelavo teh so predstavili možnosti uporabe strojne opreme za neposredno dodelavo proizvajalcev Hunkeler in GUK. Poleg omenjenega so v produkcijo zaščitnih tiskovin vključili tudi prikaz variabilnega zaščitnega tiska, uporabe prosojnega UV-tonerja, črtnih kod, posebnih barv, tiska mikro-besedila, zaščitnih črtnih elementov, uporabe zaščitnih slikovnih elementov in podobnega. V programskem delu opreme za zaščitni tisk so predstavili rešitve podjetja Agfa z uporabo sistema Arziro.

Sam sistem Xeikon 9800 je sistem neskončnega digitalnega tiska, ki omogoča tisk hitrosti do 21,5 m/min v širini največ 512 mm in ločljivosti 1200 dpi.

Več informacij na www.xeikon.com.