Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20161114 Roland DG Tuevis GV 640
Roland DG je na sejmu Viscom 2016 predstavil z novo serijo tiskalniško rezalnih sistemov, na sliki model Truevis VG-640.
Proizvajalec velikformatnih tiskalnikov in ploterskih rezalnikov, Roland DG, je na sejmu Visom v Frankfurtu od 2. do 4. novembra letos predstavil novo serijo tiskalniško rezalnih sistemov Truevis VG z modeloma Truevis VG-640 in Truevis VG-540. Poleg nove serije so predstavili tudi obstoječi seriji Truevis SG in Truevis LEF.

Novi modeli serije Truevis-VG bodo predstavljeni tudi na prihajajoči Fespi v marcu drugo leto. Trenutno sta na voljo dva modela eco-solventnega tiska in razreza v širini 1600 mm (Tuevis VG-640) in 1.346 mm (Tuevis VG-540). Izpisujeta lahko v podvojenem CMYK načinu, uporabo le sedmih barvnih kanalov (cian, magenta, rumena, črna, svetla cian, svetla magenta in svetla črna) in uporabo vseh osmih barvnih kanalov (cian, magenta, rumena, črna, svtla cian, svetla magenta, svetla črna in pokrivna bela). Ločljivost izpisov z brizganjem kapljic barvila treh različnih velikosti znaša 900dpi, hitrost pa 10 do 300mm/s. Uporabljata posebna eco-solventna barvila Truevis, ki se ponašajo z okoljsko oznako Greenguard-Gold.

Poleg nove serije tiskalnikov so predstavili tudi serijo Truevis SG, ki je naslednik serije rešitev Versacamm-SP-I. Serija sistemov Truevis SG ponuja dve širinski različici tiskalniško rezalnih modelov: SG-540 s širino 1.346 mm in SG-300 s širino 736 mm. Uporabljata izpisne glave Roland-DG-Flexfire, ki omogočajo brizganje kapljic barvila treh različnih velikosti z upodobitvijo ločljivosti 900 dpi. Na voljo sta le v štirikormatski konfiguraciji.

V segmentu tekstilnega tiska pa so predstavili model termosublimacijskega tiskalnika Texart XT-640, ki je primeren za potisk gibkih tekstilnih oznak, oblačil in podobnega za notranjo in zunanjo rabo.

Več informacij na www.rolanddg.com.