HP obogatil program tiskalnikov širokega formata

Za večjo produktivnost in stroškovno učinkovitost je HP razvil nove tiskalnike širokega formata in večfunkcijske naprave. Poleg strojnih novosti so nadgradili tudi programski del in s tem razširili obseg kompatibilnih tiskovnih medijev.

HP DesignJet 4250 z izlagalno mizo

S tem so uporabnikom zagotovili večjo konkurenčnost in prilagodljivost na splošno, IT podjetnikov in produkcijskih operaterjev pa specifičnim potrebam njihovih naročnikov.

Z naprednimi možnostmi integracije tehnoloških novosti v različna IT-omrežja kakovostno podpirajo področja geodetsko informacijskih sistemov (GIS), arhitekture, inženiringa, načrtovanja, oblikovanja (tudi 3D CAD). V naštetih okoljih so zanesljive rešitve tako v smislu povezanosti, varnosti, upravljanja podatkov in nadzora nad stroški.

Izdelki so po produktivnosti primerni za manjša in srednje velika podjetja in zanesljivo povečajo donosnost z večjo učinkovitostjo, kakovostjo odtisa in prilagodljivostjo različnim aplikacijskim zahtevam naročnikov.


Optimizacija reprodukcije in tiska z novimi osnovnimi rešitvami

Velika hitrost tiska, zmogljiva procesorska arhitektura z 80 gigabajti internega spomina trdega diska in običajna upravljalna orodja tiskalnikov serije HP Designjet T1120 omogočajo profesionalno odzivnost in kakovost.

Posebej razvite rešitve (serija tiskalnikov HP Designjet T1120) za arhitekturne potrebe (gradbene in krajinske) zagotavljajo izpopolnjeno kakovost in funkcionalnost naprav, hkrati pa tudi izpopolnjeno kakovost izpisa risb.

Kot glavno pridobitev ponuja uporabniku prijazen enostaven vmesnik upravljanja, glede na zmogljivosti stroja pa lahko podpre zahteve manjših in srednje velikih podjetij.  Kot večfunkcijski tiskalnik (MFP - Multi Functional Printer) omogoča ekonomično učinkovito izrabo stroja.
Postopki kopiranja in odčitavanja so podprti z novo tehnologijo CCD, izpis pa je izpopolnjen s pomočjo barvil HP Vivera.
Omenjena serija vključuje naslednje modele:  HP Designjet T1120, T1120ps, T1120 SD-MFP in T1120 HD-MFP.

   


Rešitve za zahtevne delovne skupine

Rešitvi HP Designjet 4020/4520 ponujata ekonomsko učinkovit produkcijo izpisa širokega formata. Zaradi kakovostnega izpisa je uporaben tudi v reprografskem okolju, saj omogoča izdelavo kakovostnih plakatov. Zaradi posodobljenega programskega dela upravljanja in večjih omrežnih integracijskih možnosti omogoča profesionalno izrabo in produktivnost.

V omenjenih rešitvah je treba izpostaviti tehnologijo Double Swath, ki omogoča obojestranski tisk brez vpliva na kakovost, natančnost in robustnost izpisa. Napredno procesiranje z internim diskom zmogljivosti 160 gigabajtov in navideznim spominom 1,2 gigabajta omogoča tekoče in konsistentno delo tudi najzahtevnejših opravil.

Različice omenjenih dveh serij vključujejo modele: HP Designjet 4020 in 4020ps ter HP Designjet 4520, 4520ps in 4520 HD-MFP.

   


HP ekološka podpora skupaj z donosnostjo

Barvila tiskalnikov HP Designjet T1120 in 4020/4520 je možno brezplačno vrniti. Predelujejo jih v več kot 47 državah in v okviru programa HP Planet Partners. Embalaža za vračilo kartuš se naroča po spletu na povezavi www.hp.com/recycle.

Novost družine tiskalnikov HP Designjet je optimizirana za uporabo v povezavi s sistemom HP Web Jetadmin 10.2. To je enostavno orodje za upravljanje, ki omogoča nastavljanje tiskalnikov na daljavo, nadzor, zaščito podatkov, lociranje in definiranje napak povezanih omrežnih naprav. S pomočjo programske rešitve so našteti modeli lahko kar del tiskalniškega pisarniškega omrežja.

Naštete večfunkcijske naprave je mogoče s pomočjo programskih rešitev integrirati v sistem HP Managed Print Services, ki uporabnikom omogoča nadzor in nižje stroške izpisovanja, optimizacijo časa izpisa in nadzor nad opremo na splošno.


Nove poslovne možnosti z novimi programskimi rešitvami

HP je predstavil štiri bistvene novosti za povečanje produktivnosti, zmanjšanje stroškov in optimizacijo procesa izdelave izpisa:
  • Serif Poster Designer Pro za HP omogoča lažje izdelovanje plakatov in oglasnih panojev. Programska rešitev skupaj s strojno periferijo zagotavlja visokokakovostni izpis večjega formata. Z intuitivnim vmesnikom ima uporabnik na voljo veliko orodij, s katerimi lahko dinamično kreativno učinkuje na izpis. Namen rešitve je poenostaviti, povečati hitrost in zanesljivost izdelave. 
  • HP Instant Printing Utility 2.0 izpopolnjuje tiskarske izkušnje širokega formata. Novost sta zagotovo hitri predogled in množično tiskanje z enim klikom. Programska rešitev podpira standarde HP-GL/2, Adobe PDF in Microsoft PowerPoint.
  • SCP Reprocontrol for HP omogoča izpopolnjeno reprodukcijo na način prilagodljive avtomatizacije, standardizacije in barvno upravljanje konsistentnosti produkcijskega sistema. Povečane možnosti upravljanja znižajo stroške in povečajo donosnost.
  • HP Accounting Excel Tool 2.0 omogoča uporabnikom vpogled in izdelavo naprednih poročil (statistika: zaloge materialov, uporabniških informacij, produkcijskih informacij ipd.) na daljavo. Je orodje za enostavno redno obveščanje oddelkov, specifičnih uporabnikov itn. o njihovi ustrezni ali neustrezni uporabi tiskalniških storitev. 


Novi materiali za širokoformatni tisk

Novi materiali so razviti za arhitekturne in geodetske potrebe, agencije, kopirnice ipd. Na voljo je več kot 70 medijev, ki zagotavljajo profesionalno kakovost izpisa, konsistentnost in obstojnost. Nove možnosti so:
  • HP Everyday Adhesive Matte Polypropylene: samolepljiva brezsijajna polipropilenska folija, ki zagotavlja barvni korektni izpis za več·     kot konkurenčno ceno. Izpis je odporen in namenjen tako za notranjo kot za zunanjo uporabo, sama folija je vzdržljiva in odporna, tako da je njena uporabnost daljša od običajne.
  • HP Durable Banner z DuPont Tyvek: material za izdelavo vzdržljivih panojev za zunanjo in notranjo uporabo. Zagotovljena je konsistentnost, trajnost in odpornost izpisa ter hitro sušenje barv.
  • HP Recycled Bond Paper: papirni medij, ki ga je možno stoodstotno reciklirati. Izpolnjuje najzahtevnejše ekološke standarde izpisovanja, cenovno konkurenčno izpisovanje, ob tem pa zagotavlja visoko kakovost izpisa in tekoče delo.
  • HP Cockle-free Coated Papers: za naprednejše barvno kakovostne in obstojne izpise je premazani material, ki je kompatibilen z originalnimi HP-črnili in pigmentnimi barvili HP Vivera. Material se ne guba, omogoča pa večjo optično gostoto barv in hiter izpis. Uporabniki lahko izbirajo med HP Cockle-free Heavyweight Coated Paper gramature 170 g/m2 ali občutljivejšim HP Cockle-free Coated Paper gramature 100 g/m2.

Več o novostih na www.hp.com/go/designjet/supplies.


Druge informacije
Nekatere kartuše HP Designjet niso primerne za reciklažo. Seznam teh je na povezavi: www.hp.com/recycle.
Programska oprema, kompatibilna s serijo HP Designjet, ni vključena v distribucijo, saj je na voljo brezplačno na spletni povezavi: www.hp.com/go/hpinstantprintingutility ali www.hp.com/go/designjet/accounting.