Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon Europe je objavil, da je za svoj vsestranski 44-palčni tiskalnik velikega formata Canon imagePROGRAF iPF820 prejel jesensko nagrado »Pick« 2008, ki jo podeljuje neodvisna organizacija Buyers Laboratory (BLI).



  • Canonov imagePROGRAF iPF820 dobil nagrado »Pick« Buyers Laboratoryja
  • Ocenjen kot izvrsten vsestranski barvni brizgalni tiskalnik velikega formata
  • BLI nagrajuje odličnost proizvajalcev tiskalnikov

Tokratna nagrada potrjuje uspešnost, ki jo je Canon začrtal s 24-palčnim modelom imagePROGRAF iPF6100, nagrajenim med lanskim pomladnim BLI-jevim izborom. BLI je vodilni svetovni neodvisni svetovalec, preizkuševalec in ocenjevalec večfunkcijskih naprav, kopirnih strojev, tiskalnikov, faksov ter tiskalnikov velikega formata.

Canonov imagePROGRAF iPF820 je dobil nagrado zaradi naprednih zmogljivosti, s katerimi zadovoljuje potrebe trgov tehničnih in grafičnih strok. Dvojni valj mu omogoča hitro zamenjavo tipa papirja ter ponuja zanesljivo in enostavno rokovanje s papirjem, saj podpira tako liste kot role papirja. Tudi gonilnik imagePROGRAFA iPF820 je bil pohvaljen zaradi številnih funkcionalnosti, vključno s funkcijo Free Layout in brezrobim tiskanjem, dodan pa ima tudi Canonov tiskalni vtičnik za Microsoft Word.

Tiskalnik je namenjen računalniško podprtemu načrtovanju (CAD), geografskim informacijskim sistemom (GIS), tiskarnam in produkcijskemu trgu, saj ga odlikujejo petbarvne tiskalne glave, hitro izpisovanje z učinkovito rabo črnila in nizki stroški lastništva. Predstavljen je bil lani in je zelo vsestranska naprava z zmožnostjo izdelave natančnih, visokokakovostnih barvnih in črno-belih izpisov na širokem naboru medijev.

David Sweetman, vodja evropskega laboratorija in raziskav pri BLI-ju, je ob tem dejal: »BLI nagrajuje izvrstne tiskalniške naprave, zato Canonovemu imagePROGRAFU iPF820 z zadovoljstvom podeljujemo nagrado »Pick«. Tiskalnik se je izkazal z zelo dobro kakovostjo tiska pri različnih aplikacijah, od zemljevidov in arhitektskih načrtov, natisnjenih na standarden papir, do visokokakovostnih fotografij, natisnjenih na Canonov fotopapir. Canon nadaljuje s podporo trgu z visokokakovostnimi tiskalniki.«

Poleg priznanja za imagePROGRAF iPF820 je BLI Canonu že šestič od leta 2000 podelil nagrado za Serijo večfunkcijskih tiskalnikov leta 2008. Nagradil pa ga je tudi s štirimi jesenskimi nagradami »Pick« 2008 za pisarniško serijo večfunkcijskih tiskalnikov.

Yuichi Miyano, direktor trženja za Evropo za rešitve velikega formata pri Canonu, je povedal: »Zadnjih pet let Canon resno posega na trg tiskalnikov velikega formata in se spopada z nekaterimi uveljavljenimi tekmeci. BLI-jeva nagrada je čudovito priznanje Canonovi vodilni tehnologiji in moči na trgu.«

»Naše stranke imajo na področju tiska velikega formata različne zahteve, zato ima Canon v svoji ponudbi širok izbor ustreznih naprav. Canon je predan širitvi nabora tiskalnikov velikega formata in rasti tržnega deleža v naslednjem letu, BLI-jeva nagrada pa je dokaz, da smo na pravi poti.«

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     +386 (1) 530 87 20
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si


ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.