Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Samodejna kalkulacija tiska optimizira planiranje tiska.
Korektne izračun stroškov izdelave tiskovin zahtevajo veliko časa in tehničnega znanja, kar v današnjih časih tiskarnam pogosto predstavlja večje izzive. Predvsem, ko se poveča kompleksnost izdelkov, količina naklade pa zmanjša, to pomeni količinsko manjšo prodajo z višjimi stroški izdelave. Samodejni izračun oziroma kalkulacija stroškov tiska z novim sistemom PrintManager Expertensystem podjetja Obility odpravlja zahtevnejše izzive kalkulacije. Ne glede na to, ali gre za majhno ali veliko tiskarno, majhno ali veliko naklado, tiskano bodisi ofsetno ali digitalno, usposobljeni zaposleni lahko tudi najzahtevnejše kalkulacije izvedejo, hitro in izredno enostavno z le enim klikom.

Preprosta uporaba
PrintManager Expertensystem za petno kalkulacijo stroškov tiska je avtomatiziran izračun, ki temelji na zbirki podatkov in strokovnem znanju izkušenih strokovnjakov kalkulacije in tiska.

Enostavna uporaba sistema od uporabnika zahteva zgolj definicijo tiskovine in zahtevane količine, podobno kot v spletni trgovini. Na voljo pa so tudi podrobnejše definicije, denimo tisk večdelnih tiskovin, kot so brošure ali knjige, z vsemi možnimi funkcijami dodelave. V končni izračun so vključeni tudi vsi dodatni kriteriji, kot so denimo različice tiskovin in način distribucije.

Poizvedba glede potrebnih parametrov je za uporabnika enostavna, da lahko do neke mere usposobljeni zaposleni brez obsežnega tiskarskega znanja hitro in samostojno vnesejo vse informacije in z le enim klikom izdelajo kalkulacijo tiska.

Hitri in praktični rezultati uporabe samodejne kalkulacije
Nov kalkulacijski sistem samodejno določi, katere tiskarske procese oziroma tiskarske stroje lahko v proizvodnji uporabimo za izdelavo želenega izdelka. V nekaj sekundah:

  • analizira optimalno proizvodno pot glede na zahtevane stroške izvedbe v okviru razpoložljivih tiskarskih kapacitet,
  • za vse proizvodne poti določi optimalno razporeditev opravil,
  • izračuna zahtevane čase in potreben material,
  • v optimizaciji in izračunu upošteva proizvodne stroške in prodajne cene za vse materialne zaloge upoštevajoč individualne popuste,
  • uporabniku predlaga optimalno proizvodno pot za vsako opravilo glede na njegovo količino.

Uporabnik na koncu izbere zanj primernejšo proizvodno pot in po potrebi ročno prilagodi prodajno ceno končnega izvoda tiskovine.

Prilagoditve in optimizacije
Če lastnosti izdelka ali postopki izdelave niso bili upoštevani, lahko v končni izračun posežejo strokovnjaki. Posebnosti in poogoje za izdelavo kalkulacije lahko v zbirko podatkov tudi vnesemo, na ta način se sistem uči in lahko v prihodnosti zagotavlja samodejne rezultate za podobna opravila v skladu s pričakovanji posamezne tiskarne.

Več informacij na www.obility.de.