Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Xerox z zamenjavo članov upravnega odbora želi priti do prevzema skupine HP.
Za uresničitev prevzema HP-ja Xerox želi zamenjati HP-jev upravni odbor. V ta namen ima družba, kot je razvidno iz aktualne napovedi, že izbranih enajst kandidatov, ki bodo izvoljeni v upravni odbor na letni skupščini družbe HP 2020. V HP-ju Xerox-ove namere označujejo kot taktično sebične, saj ocenjujejo, da gre pri tem za podcenjevanje blagovne znamke in so namere škodljive za HP-jeve delničarje.

Na seznamu kandidatov, ki jih je predlagal Xerox, so nekdanji direktorji svetovnih korporacij, kot so Aetna, United Airlines, Hilton Hotels, Novartis oziroma Verizon. Izbrani so bili na podlagi njihovega strokovnega znanja in izkušenj v nadzoru in izvajanju poslovnih reorganizacij in združevanj. V Xeroxu so prepričani, da bo sodelovanje delničarjev s predlaganimi kandidati uspešnejše in učinkovitejše. Predvsem  bi izboljšali globalno delovanje skupine, združitev s Xeroxom vidijo kot dodano vrednost. 

V HP-ju združitev s Xerox-om ne vidijo kot dodano vrednost, pravijo, da imajo za svoje delničarje številne druge možnosti dolgoročne rasti vrednosti delnic. Med temi bi lahko bilo izvajanje HP-jevega strateškega načrta in povečan odkup lastnih (podcenjenih) delnic. Prepričani so, da prevzem, ki jo načrtuje Xerox, pomeni izčrpavanje HP-jevega finančnega stanja v korist delničarjev družbe Xerox. Verjamejo tudi, da njihov upravni odbor že sestavljajo vrhunski direktorji s preizkušenimi vsestranskimi izkušnjami in obsežnim strokovnim znanjem. Kljub temu bodo  pregledali in preverili predlagane kandidate Xeroxa.

Več informacij na www.hp.com in www.xerox.com.