Koenig & Bauer: Manj prodaje, več naročil

20181113 kba
V skupini Koenig & Bauer beležijo predvsem več naročil sistemov za fleksotisk embalaže.
V prvih devetih mesecih 2018 je skupina Koenig & Bauer zabeležila za 4.4 odstotka več naročil v skupni vrednosti 943,2 milijonov evrov. Več naročil je posledica vse večje vrednosti trga embalaže in rasti tiska te. zaradi zaostanka realizacije naročil in večje koncentracije datumov dobave je dejanska prodaja skupine 788,8 milijona evrov, kar je manj v primerjavi z lanskim letom (847,7 milijona evrov). Poslovni izid EBIT je bil v tretjem kvartalu 28,6 milijona evrov nižji kot leta 2017 (36,4 milijona evrov).
 
Poleg rasti naročil sistemov fleksotiska embalaže je malenkostno rast zaslediti tudi na področju rešitev za časopisni tisk in digitalni tisk (Digital & Web).  le nekoliko nad nivojem prejšnjega leta zaradi manjše prodaje računalnikov za časopise in digitalno tiskanje. Manj prihodkov je v segmentu tiska na valovit karton in tisku gibke embalaže. Z znatno več naročili segmenta Special jed prodaja le malenkost padla, zato je EBIT-poslovni izid segmenta ostal stabilen.

V skupini si odvisno od razvoja svetovnega gospodarstva, končnih trgov in potrebnih naložb za rast doseči stopnjo dejanske prodaje z okoli 4 odstotno rastjo, ciljna stopnja poslovnega izida EBIT naj bi v celotni skupini do leta 2021 znašala med 4 in 9 odstotki.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.