Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180813 colorgate durst
Sedaj uradno objavljeno sodelovanje je plod sodelovanja preteklih dveh let.
Colorgate, proizvajalec programske opreme, in Durst Phototechnik, proizvajalec velikoformatnih tiskarskih sistemov, sta sklenila ekskluzivno distribucijsko partnerstvo za področje rešitev tiska keramičnih ploščic. Sem sodijo sistemi Durst serije Gamma s programskimi delovnimi sistemi Ceramic Produktionsserver (CPS), ki so posebej namenjeni optimizirani produkciji tiska ploščic z zagotovljeno barvna korektnostjo in konsistentnostjo izpisov.
 
Sedaj uradno objavljeno sodelovanje je plod sodelovanja preteklih dveh let. Z njim ni le zagotovljen nadaljnji razvoj ,temveč tudi razvoj rešitev v skladu s potrebami trga. Prvi skupen rezultat programskega razvoja je tako nedavno objavljena različica sistema Colorgate v10.30, v kateri so za uporabo poenostavljene številne funkcije in delovni postopki za učinkovito upravljanje dekorativnega tiska ploščic. Novo različico uporabniškega vmesnika odlikujejo tudi napredna orodja barvnega upravljanja, ki so po navedbah proizvajalca enostavna za uporabo in ne potrebujejo operaterjev s posebnimi naprednimi strokovnimi znanji.

Delovni tokovi so avtmoatizirani
Z zagotovljenimi gonilniki tiskalniških naprav Durst serije Gamma je zagotovljena neposredna komunikacijska povezava s centralnim upravljanim sistemom CPS, kar omogoča samodejno nastavitev vseh relevantnih parametrov za tisk, kot sta denimo ločljivost izpisov in hitrost izpisa.

Barvno upravljanje digitalnega tiska ploščic
Za korektno barvno upodobitev skrbi merilno orodje RSC, ki je bilo posebej razvito za upravljanje barvnih upodobitvenih procesov z uporabo tiskarskih barv za keramiko. Omogoča hitro in natančno ujemanje barv v procesu tiska ploščic z le nekaj koraki, posledično zagotavlja manj odpadka. Pri kontroli barvne kakovosti se samodejno upoštevajo vsa dovoljena barvna nihanja, k ise lahko pojavijo denimo zaradi razlik v glazuri ploščice ali postopka pečenja. Nadziramo lahko tisk običajnih ali površinsko strukturiranih ploščic, zaradi samodejne kontrole je produkcijska učinkovitost visoka.

Več informacij na www.durst-group.com in www.colorgate.com.