Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180605 kbaHUBERGROUP logo
Več naročil je zaslediti predvsem na področju formantih rešitev tiska embalaže, za kar  5.3 odstotka.
Zaradi širitve obsega storitvenega poslovanja so se iz tega naslova prihodki s 67,4 milijona evrov preteklega četrtletja povečali na 71,8 milijona evrov. Boljši poslovni rezultat je zaslediti tudi na področju prodaje ploskih sistemov za tisk embalaže, pločevine in etiket, zadovoljive rasti pa ni glede prodaje digitalnih tiskarskih strojih. Letošnji plan koncerna je doseči rast poslovanja za 4 odstotke in ustvariti za 7 odstotkov več dobička.

Več tiska embalaže, manj zanimanja za Digital & Web
V segmentu formatnih rešitev tiska embalaže je zaznati 5,3 odstotka več naročil. Kljub trendom rasti novih poslovnih področjih, predvsem v tisku gibke embalaže, so rezultati prodaje digitalnih in rotacijskih tiskarskih rešitev (Digital & Web) nekoliko slabši. Predvsem je manj prihodkov na račun manj povpraševanja po digitalnih in časopisnih rotacijskih sistemih. Skupen rezultat poslovanja je tudi nekoliko nižji v primerjavi z lani zaradi vlaganj v razvoj in raziskave.

Koenig & Bauer in Hubergroup sodelujeta
Podjetji strateško sodelujeta v razvoju konvencionalnih barv za ploski ofsetni tisk. Namen sodelovanja je, da so uporabniki tiskarskih sistemov serije Rapida celostno podprti, s čimer je storitveno poslovanje razširjeno tudi v tem segmentu tiska. Barve z oznako »Priporoča Koenig & Bauer - Recommended by Koenig & Bauer« bodo odslej v prodajni mreži skupine Hubergroup.

Več informacij na www.kba.com.