Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170414 KBA
S pojavom novih trgov embalaže tisk te vse bolj raste.
Letno finančno poročilo podjetja KBA za leto 2016 kaže 13.9-odstotno rast prihodkov prodaje (v letu 2016 1.167 milijard Evrov). Glede naročil v vrednosti 1.15 milijarde Evrov so tesno za rezultati leta 2015. Po besedah vodilnih presegajo srednjeročne cilje.

Po besedah odgovornih v KBA je rast poslovanja dosežena predvsem s pojavom novih trgov embalaže, realizaciji industrijskih industrijskih aplikacij digitalnega neskončnega tiska in izpopolnjenega programa storitev. K končnemu ustvarjenemu dobičku so pripomogle tudi višje marže, boljša poraba materialnih sredstev in optimizacija stroškov.

EBIT brez periodičnih prihodkov tako za leto 2016 znaša 62.9 milijona evrov. Konsolidirani čisti prihodki pa 82,2 milijona evrov.

Del skupine s proizvodnjo formatnih tiskarskih strojev za leto 2016 poroča rast prodaje na trgih embalaže in prevzem večjih tržnih deležev. Prodaja se je v okviru te povečala za 9.5 odstotka v skupnem na 615 milijonov evrov. Z rastjo poslovnih storitev ter novih digitalnih aplikacij tiska, je oddelek Digital & Web dosegel EBIT v višini 1,9 milijona evrov dobička. Na končni rezultat je seveda močno vplival strošek razvoja. Od sodelovanja s podjetjem HP in razvoja rešitev serije Rotajet v prihodnosti pričakujejo rast prodaje tovrstnih digitalnih tiskarskih rešitev.

V skupini KBA se je v letu podkrepil tudi kader, zaposlili so 69 novih sodelavcev, kar v skupnem šteje 5318 zaposlenih. Okrepitve so predvsem na področju storitev in razvoja novih aplikacij, večina teh prihaja s prevzemom podjetja Iberica AG.

Stopnja dobička v letu 2016 je največja v vseh 199 letih obstoja. 23. maja letos skupina namreč praznuje 200. obletnico.

Več informacij na www.kba.com.