Poslovanje

PrintManager Expertensystem: Kalkulacije tiska


Samodejna kalkulacija tiska optimizira planiranje tiska.
Korektne izračun stroškov izdelave tiskovin zahtevajo veliko časa in tehničnega znanja, kar v današnjih časih tiskarnam pogosto predstavlja večje izzive. Predvsem, ko se poveča kompleksnost izdelkov, količina naklade pa zmanjša, to pomeni količinsko manjšo prodajo z višjimi stroški izdelave. Samodejni izračun oziroma kalkulacija stroškov tiska z novim sistemom PrintManager Expertensystem podjetja Obility odpravlja zahtevnejše izzive kalkulacije. Ne glede na to, ali gre za majhno ali veliko tiskarno, majhno ali veliko naklado, tiskano bodisi ofsetno ali digitalno, usposobljeni zaposleni lahko tudi najzahtevnejše kalkulacije izvedejo, hitro in izredno enostavno z le enim klikom.

Preberi več

Herma želi biti klimatsko nevtralna


Od leta 2021 želi podjetja Herma klimatsko nevtralno proizvodnjo.
Podjetje Herma s sedežem v Filderstadtu (Nemčija) od leta 2021 s svojo proizvodnjo in z njo ustvarjenimi emisijami ne želi več neposredno vplivati na okolje. V ta namen so že sprejeli številne ukrepe.

Preberi več

Ricoh prevzel MTI Technology


Širša paleta IT-storitev in podpore kmalu pri Ricohu.
Ricoh je prevzel ponudnika IT-rešitev MTI Technology, s katerim si želi pridobiti tržni delež na področju IT-storitev in podpore. Prevzeto podjetje bo nadaljevalo svoje poslovanje pod obstoječim imenom kot hčerinsko podjetje Ricoha.

Preberi več

Konica Minolta povečuje delež v MGI-ju


Osredotočite se na digitalizacijo dodelave tiskovin.
Konica Minolta je konec septembra 2020 postala lastnica večjega deleža francoskega proizvajalca digitalnih grafičnih sistemov MGI Digital Technology. Njihova skupna kvota delnic se je zato povečala na 42,3 odstotka. Konica Minolta in MGI sta ustanovili delniško in poslovno zvezo že januarja 2014. MGI je bil ustanovljen leta 1982, danes zaposluje 204 ljudi in ima sedež v Fresnesu (Francija). Prihodki MGI za lansko leto so znašali 68,17 milijona evrov.

Preberi več

Metsä Board investiral v obrat Kyro


Tovarna kartona Metsä Board Kyro praznuje 150. letnico.
Metsä Board, proizvajalec vrhunskih kartonov iz svežih celuloznih vlaken in član skupine Metsä, letos praznuje 150. letnico svoje lokacije Kyro (Finska).  Prav zato bodo investirali v posodobitev opreme v višini 20 milijonov evrov.

Preberi več

Siegwerk pristopil k projektu Project Stop


V morju vsako leto konča 12 milijonov ton plastičnih odpadkov. Smeti na plaži na plaži Muncar v Indoneziji.
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk je nedavno postal strateški partner projekta "Project Stop", pobude, ki sta jo ustanovila podjetji Borealis in SYSTEMIQ, ki se ukvarjata z vzpostavljanjem krožnih gospodarstev z manj plastičnimi odpadki. S tem pristopom v Siegwerku želijo prispevati k manjšemu onesnaževanju oceanov s plastiko, zato bodo še posebej na področju Indonezije v svoje poslovne modele uvajali krožno gospodarjenje.

Preberi več