Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V primerjavi s standardno konfiguracijo Speedmaster XL 106 omogoča večjo neto zmogljivost proizvodnje zložljive embalaže s hitrostjo tiska 21.000 pol na uro.
Družba Heidelberger Druckmaschinen AG je v prvih treh četrtletjih poslovnega leta 2023/24 (od 1. aprila do 31. decembra 2023) dosegla prodajo v višini 1,686 milijarde evrov (prejšnje leto: 1,729 milijarde). To so dosegli predvsem z rastjo v segmentu embalaže. Prilagojeni rezultat iz poslovanja (EBITDA) je po treh četrtletjih znašal 135 milijonov evrov (prejšnje leto: 125 milijonov evrov). Dobiček po odštetih davkih je bil po devetih mesecih pozitiven v višini 34 milijonov evrov, a nižji kot leto prej (54 milijonov evrov). V Heidelbergu kot razloge navajajo višje davčne odhodke, povečane odhodke za obresti na pokojnine in manj pozitivnih posebnih vplivov.

#heidelberg #poslovanje #poslovniizid

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Če želite pridobiti stranke prek spleta, morate storiti predvsem eno: začeti s spletnim trženjem.
V Sloveniji se še vedno večji delež tiskarn oklepa klasičnega poslovanja brez spletnih možnosti trženja. S tem seveda izgubljajo številne poslovne priložnosti, zmanjšana je tudi njihova konkurenčnost. To dejstvo se ne odraža zgolj v sami tiskarski panogi, temveč togost številnih tiskarjev občutijo tudi dobavitelji, ki ne uspejo zadovoljivo podpreti tiskarje z novimi digitalnimi programskimi in strojnimi tehnologijami preprosto zato, ker številni tiskarji sami tega ne dopustijo.

#splet #seo #spletnaprodaja #spletnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sappi zapira svoj integriran obrat celuloze in papirja Lanaken Mill v Belgiji.(Vir: Sappi)
Proizvajalec papirja Sappi želi zapreti belgijski obrat v Lanakenu. Družba je že napovedala posvetovalni postopek o morebitnem zaprtju obrata 10. oktobra 2023. Proizvodnja papirja je bila ustavljena že decembra lani. Dokončno zaprtje bo predvidoma zaključeno v drugem četrtletju 2024. Sappi je sporočil, da je bil posvetovalni postopek zaključen in da je bil dogovorjen socialni načrt za zaposlene.

#sappi #zaprtje #obrat #recesija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V Heidelbergu je delo za krajši delovni čas zaenkrast le v delih proizvodnje.
Heidelberger, proizvajalec uveljavljenih klasičnih in digitalnih tiskarskih strojev je uvedel krajši delovni čas v obratu Wiesloch-Walldorfu (Nemčija). Delo za krajši delovni čas je trenutno načrtovano in odobreno za tri mesece.

#heidelberg #ukrepi #gospodarstvo #narocila

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Zahteve za označevanje in pakiranje postajajo vse bolj zapletene.
V svetu negotovosti, kjer je del formule tudi zaznani globalni upad celotne tiskarske proizvodnje, je spodbudno videti, da digitalne etikete, embalaža in okraševanje (lak in/ali folija) lepo uspevajo, je komentiral Bojana Zupančiča, vodje prodaje za industrijski in profesionalni tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija. Potreba po večji avtomatizaciji in inovativnih celovitih ekosistemih bo še naprej visoko na dnevnem redu in bo bistvena gonilna sila za akterje v industriji, kot so proizvajalci, blagovne znamke in dobavitelji. Večja osredotočenost na celotne proizvodne delovne procese v sektorjih embalaže in etiket prav tako pomaga proizvajalcem, da ponovno premislijo o možnostih v svetu novih priložnosti.

#konicaminolta #trend #etikete #embalaza #avtomatizacija #digitalizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Knjižna panoga zaključuje leto 2023 s pozitivnimi prodajnimi rezultati.
Knjižna industrija iz leta 2023 izhaja z mešanimi zaključki in pozitivnimi prodajnimi rezultati. V primerjavi s številnimi težavami v politiki in gospodarstvu glede na preteklo leto so založniki in knjigarne leto na splošno zaključili dobro.

#zaloznistvo #knjige #prodaja #trg