Koledar dogodkov

Krožna embalaža za zeleno prihodnost

Kraj dogodka: Ljubljana (Slovenija)
Povezava: http://icp-lj.si/international-circular-packaging-conference/
Od: četrtek, 26. september 2019
Do: petek, 27. september 201920190821 logo cpc

Inštitut za celulozo in papir in Fakulteta za tehnologijo polimerov v sodelovanju s SRIP (strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo) – Krožno gospodarstvo Štajerske gospodarske zbornice pripravljajo 1. mednarodno konferenco o krožni embalaži, ki bo potekala v Ljubljani 26. in 27. septembra 2019.
 
20190821 ICP FTPO

Svet se sooča z vedno večjim deležem odpadne embalaže, kar je posledica rasti embalažnega trga. Po napovedih vodilnih podjetij za raziskave in svetovanja na področju pakiranja, Smithers Pira in Packaging Europe, naj bi evropski embalažni trg v obdobju 2018–2023 rastel za kar 1,9 % letno, kar je več kot celotna rast trga v preteklem petletnem obdobju. Ker je zavedanje o skrbi za okolje in ekološko nesprejemljivih materialih vedno večje, so podjetja prisiljena razmišljati in delovati trajnostno tudi na področju pakiranja.

Konferenca bo s povezovanjem raziskovalcev, strokovnjakov iz akademskega sveta, predstavnikov industrije in oblikovalcev udeležencem predstavila najnovejša dognanja, rešitve in možnosti razvoja embalaže v smeri krožnega gospodarstva. Predstavljenih bo več kot 20 prispevkov domačih in tujih strokovnjakov o inovativnih materialih, ekodizajnu in trajnostni obravnavi odpadne embalaže.

Glavni govorniki konference bodo dr. Maurizio Crippa, izvršni direktor podjetja gr3n, ki bo spregovoril o krožnosti na področju plastike, Julio Vidal Navarro, raziskovalec na španskem tehnološkem centru AITIIP, ki bo predstavil razvojne trende in strategije prehoda embalaž iz linearnih v krožne, dr. Gregor Radonjič iz Univerze v Mariboru pa bo razložil, koliko je lažnih in koliko realnih perspektiv na področju trajnostne embalaže.

Pregled osnovnih tehnologij in trendov bosta v okviru dveh 'master class-ov' podala dr. David Ravnjak iz Papirnice Vevče in Silvester Bolka iz Fakultete za tehnologijo polimerov.

Na konferenci bodo svoje pristope k trajnostnim embalažnim rešitvam predstavila tudi podjetja in sicer DS Smith Slovenija, Gorenje, Amba CO, Plastika Skaza, Evegreen, MakeGrowLab.

S povezovanjem nosilcev znanja iz širše regije in vodilnih podjetij iz vrst proizvajalcev in uporabnikov embalaže, bo konferenca prispevala k ustvarjanju novih partnerstev in krožnih verig vrednosti.
20190821 GZS SRIP Krožno

Več informacij na:
  • Dr. Igor Karlovits, Inštitut za celulozo in papir, 01/200-28-47, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 
  • Sara Jeseničnik, Fakulteta za tehnologijo polimerov, 02/620-47-64, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

<< nazaj <<